ФК "Десна"

4:0 – «Десна» повернула футбольне свято до Чернігова (Відео)

«Із рішучим настроєм і при заповнених трибунах футбольний клуб «Десна» вийшов на першу домашню гру нового сезону».

У зв’язку з реконструкцією стадіону ім. Гагаріна сіверяни більше року грали за межами рідного міста. За цей час деснянці досягли історичного результату, посівши друге місце в Першій лізі, й пережили неабияке розчарування з недопуском до УПЛ.

Тому повернення улюбленої команди матчем «Десна» – «Балкани» спричинило справжній аншлаг на головній спортивній арені міста. Серед понад трьох тисяч уболівальників знайшлися навіть відчайдухи з-за кордону.

«Ми приїхали з іншого міста подивитись і повболівати за місцеву команду, побажати успіху, щоб перемогли і були найкращими. Ми приїхали ще з компанією з Нідерландів, вони також усі тут вболівають за команду «Десна», – розповідає вболівальниця Ірина.

«Як бачите, я вся в атрибутиці. Ми вболіваємо всією сім’єю, вболіваємо з теплими серцями і сподіваємось на перемогу», – ділиться уболівальниця Яна.

«Перша гра вдома, прийшов підтримати рідну команду. Давно вона не грала в Чернігові, тому дуже хотілося подивитися, підтримати. Шкода, звісно, що вона не потрапила до Прем’єр-ліги, дуже цього хотілося. – Який рахунок прогнозуєте? – Думаю, буде 2:0, 2:1 – наші переможуть», – відмічає уболівальник Андрій.

Проте сіверянам вдалося перевершити найсміливіші прогнози вболівальників. «Десна» з перших хвилин гри заволоділа ініціативою – і вже на 10-й хвилині відкрила рахунок. Скориставшись передачею Чепурненка, лівий захисник Олександр Чорноморець ударом в один дотик забив свій дебютний м’яч у складі клубу. А вже на 37-й хвилині гри оформив дубль, і на перерву команди пішли з рахунком 2:0.

У другому таймі атаки деснянців не припинилися, і до кінця матчу одесити пропустили ще двічі: на 73-й хвилині відзначився Олександр Філіппов, а під завісу зустрічі точного удару в ворота «Балкан» завдав Денис Фаворов. Тож «Десна» відзначила повернення додому впевненою перемогою – 4:0, таким чином підтвердивши статус команди УПЛ.

«Виходили грати тільки на перемогу. Всі вже якось змирилися, тепер треба заново доводити, що ми достойні грати в Прем’єр-лізі», – зауважує гравець ФК «Десна» Олександр Чорноморець.

Визнали майстерну гру суперника й одесити, назвавши «Десну» командою Прем’єр-ліги.

«Впевнено, всі навчені, без поспіху. Вони грали за рахунком, швидко забили гол і працювали дуже грамотно. Навіщо їм поспішати? Вони чекали нас під хорошим контролем, у них брак мінімізовано порівняно з нашими футболістами, тому що рівень сильніший. Це команда Прем’єр-ліги – «Десна», треба бути відвертими. І я думаю, якби вона була в Прем’єр-лізі, то показала б себе дуже достойно», – розповідає головний тренер ФК «Балкани» Андрій Пархоменко.

Свою наступну гру з ФК «Рух» деснянці проведуть найближчої неділі на київській «Оболонь-Арені», оскільки агрономи поки що не рекомендують навантажувати нове поле стадіону ім. Гагаріна двома матчами за такий короткий термін. А остаточне повернення додому сіверяни відзначать принциповим матчем із «Колосом» 9 серпня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button