ФК "Десна"

Чернігів чекає на вихід «Десни» у Прем’єр-Лігу

У найближчу неділю на «Десну» чекає головний матч сезону – битва з «Зіркою» із Кропивницького за право вийти у Прем’єр-Лігу.

Напередодні історичного матчу ми запитали ветеранів клубу й вболівальників чернігівської команди, чого вони чекають від протистояння «Десни» та «Зірки» і хто вийде з нього переможцем?

«Звісно, ми чекаємо тільки перемоги. У Кропивницькому «Десна» добре зіграла: 1-1. Забили два голи, проте 1-1… Чекаємо перемоги вдома. Чернігів хоче бачити на своєму стадіоні команди УПЛ. Я думаю, на матчі проти «Зірки» буде повний стадіон, буде аншлаг», – поділився очікуваннями від матчу уболівальник «Десни» зі стажем Олег Мороз.

«Чекаємо на Прем’єр-Лігу. Все місто чекає. Так переживаю, ніби сам буду грати в неділю… Оскільки ми граємо вдома, однозначно «Десна» повинна вигравати. Про інший результат не може бути й мови. Рахунок, думаю, буде 3-1 на нашу користь. Хоча бажано 3-0… Радує, що останнім часом наша команда показувала хорошу гру. Минулого року трохи не вдалося. Цього року, зважаючи на прагнення команди, все-таки повинні брати участь у новому сезоні Прем’єр-Ліги. Цього чекають і вболівальники, і наша дитяча школа, – розповів директор СДЮСШОР «Десна» Володимир Чуланов. – Ми, СДЮСШОР, теж граємо у неділю, теж у Першій лізі чемпіонату України і у нас теж у неділю, об 11-00 та о 13-00, на «Чернігів-Арені» буде вирішуватися доля путівки до Вищої ліги юнацького чемпіонату. Наші команди 2001 та 2003 років народження гратимуть проти «Рубіна» (Пісківка). Якщо і ми, і доросла «Десна» вийдемо в еліту – це буде дуже хороша подія для Чернігова».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виїзні баталії ФК «Десна» у Кропивницькому

«Прогноз на матч давати складно. Але моє особисте бажання (я хочу щоб так і сталося) – щоб «Десна» перемогла. Немає різниці, з яким рахунком. Головне – щоб була перемога. Цього чекає велика армія вболівальників, я особисто. Ми сподіваємося на те, що «Десна» вийде в Українську Прем’єр-лігу. Якщо минулого року щось завадило, то цього року буде і спортивна перемога, і відповідні питання, які були у Федерації футболу до футбольного клубу, будуть вирішені. Цей матч визначальний. Я бажаю перемоги «Десні», – зазначив начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, відомий біатлоніст Андрій Дериземля.

«Думаю, що «Десна» обіграє «Зірку» та вийде у Прем’єр-Лігу. Зважаючи на те, що я побачив у грі у Кропивницькому, «Десна» була на дві голови розумнішою та більш виконавчою з погляду техніки. Думаю, на своєму полі «Десна» змінить тактику – від оборонної перейде до наступальної, та, я майже впевнений, що обіграє «Зірку», – спрогнозував колишній головний тренер «Десни» Юрій Грузнов.

«Я вважаю, що гра буде цікавою, доволі складною для обох команд. Упевнений, що буде хороша підтримка, яка зіграє свою роль. Думаю, збереться повний стадіон і це буде великою підтримкою, яка повинна дозволити футболістам «Десни» показати свої найкращі якості і свою кращу гру. Ну, і те бажання потрапити до Прем’єр-Ліги, яке в останніх матчах демонструє «Десна» – воно однозначно позначиться. Я спрогнозував би перемогу «Десни» з мінімальним рахунком: 1-0 або 2-1», – сказав ветеран «Десни», головний тренер «Авангарду» (Корюківка) Валерій Чорний.

Офіційний сайт: ФК «Десна»

Ще статті по темі

Back to top button