ФК "Десна"

«Десна» «потопила» київське «Динамо»

В одному з центральних матчів 28-го туру в національній Прем’єр-лізі з футболу чернігівська «Десна» на власному полі приймала кихвське «Динамо».

Перед очним протистоянням команди знаходились на четвертому та другому місці у турнірній таблиці відповідно. У активі команди-гостей було на шість очок більше, ніж у «сіверян». В цьому сезоні команди вже тричі зустрічалися між собою: в Києві у першому колі була зафіксована перемога «Десни» з рахунком 2:1, потім кияни зуміли взяти гору в Чернігові, перемігши з мінімальним рахунком. В останньому матчі перед карантинною перервою команди розписали бойову мирову у столиці — 1:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Монзуль – головний арбітр матчу Десна – Динамо

Матч у Чернігові розпочався з швидкого голу киян. Вже на 4-й хвилині Віктор Циганков зумів скористатися помилкою захисників й потужно пробити з меж штрафного майданчика «сіверян». Після пропущеного голу чернігівці намагалися швидко повернути статус-кво й зіграли більш агресивно. І вже на 11-й хвилині, після добивання в порожні ворота Єгором Картушовим, рахунок на табло знову став нічийним.

Ще кілька небезпечних атак вдалося господарям поля всередині першого тайму — спочатку Пилип Будківський головою замикав верхову передачу від Дениса Фаворова, однак м’яч пролетів вище воріт, а вже за декілька хвилин Орест Кузик, виходячи віч-на-віч з воротарем киян, пробив на декілька сантиметрів правіше від рамки воріт. А на 25-й хвилині, після розіграшу кутового, рахунок став 2:1 на користь господарів поля. Автогол на свій рахунок записав Ібрагім Каргбо. Цей рахунок до перерви вже не змінився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Десна» поступилася «Зорі»

Друга половина гри розпочалася з атак гостей зі столиці. Саме киянам було необхідно зрівнювати рахунок на табло. На 60-й хвилині небезпечний контрвипад вдався нашим футболістам. Знову віч-на-віч виходив Орест Кузик і знову в останній момент під постріл нашого півзахисника зумів постелитися захисник киян. Вже під завісу матчу, на 86-й хвилині, киянам вдалося зрівняти рахунок. Віктор Циганков зумів проштовхнути м’яч в ближній кут воріт Євгена Паста, тим самим зробивши «дубль» в чернігівському протистоянні. А вже в доданий арбітром час Андрій Гітченко вдало замкнув головою подачу з кутового, знову таки вивівши «сіверян» вперед. Цей рахунок став остаточним у матчі.

Після звітного поєдинку «деснянці» залишаються на четвертій сходинці в турнірній таблиці, маючи 52 очки в своєму активі, проте знову ж таки включаючись в боротьбу за нагороди чемпіонату.

Свій наступний поєдинок чернігівська «Десна» проведе 5 липня також на домашньому стадіоні проти «Колоса» з Ковалівки. Матч розпочнеться о 17 годині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button