ФК "Десна"

«Десна» — ФК «Тернопіль»: анонс матчу

«Десна» — ФК «Тернопіль» зіграють 8 квітня у 24-му турі чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги.

Матч відбудеться о 17:00. Київ. «Оболонь-Арена».

Пряма трансляція матчу на офіційному каналі «Десни» в YouTube.

Головний арбітр: Сергій Даньковський (Київ).
Асистенти головного арбітра: Євген Яковлев (Київ), Едуард Курцеба (Одеса).
4-й арбітр: Сергій Скрипак (Київ).
Спостерігач арбітражу: Мирон Біць (Львів).

Дискваліфіковані: Клекот, Музика («Тернопіль»).

«Тернопіль» — зручний суперник для «Десни». Ще жодного разу в історії протистоянь між обома командами, тернополяни не змогли перемогти «сіверян». Хоч «студенти» займають останнє місце у турнірній таблиці і вважаються головним аутсайдером Першої ліги, однак підопічних Василя Матвійківа не варто скидати з рахунків.

На столичній «Оболонь-Арені» тернополяни спробують дати бій «деснянцям» і відібрати очки, які необхідні для боротьби за «виживання».

Новий рік почався з невтішних новин для «Тернополя». Клуб заборгував ФФУ 135 тис. грн. і отримав заборону на реєстрацію нових гравців. До того ж, не було вирішено питання із головним тренером. «Студентів» очолював виконуючий обов’язки головного тренера Василь Матвійків.

Перед першим навчально-тренувальним збором, керівництво клубу запропонувало екс-гравцю «Волині» Роману Максим’юку очолити «Тернопіль». Проте молодий тренер пропрацював лише п’ять днів і за не з’ясованих обставин залишив команду. Новим/старим головним тренером знову став Василь Матвійків.

Підготовку до весняної частини «Тернопіль» розпочав із Меморіалу Макарова, де «студенти» дійшли до фіналу і поступилися ковалівському «Колосу» (0:3). Наступним етапом підготовки стала участь у Меморіалі Юста. Підопічні Василя Матвійківа впевнено перемогли у своїй групі, однак в 1/16 фіналу тернополяни припинили боротьбу за трофей.

Заключний навчально-тренувальний збір «Тернопіль» провів на Закарпатті. На цих зборах «студенти» зіграли три спаринги: «Мукачеве» (8:0), «Миколаїв» (4:2), «Шахтар U-19» (1:1).

Після того, як «Тернопіль» сплатив борг ФФУ, їм знову було дозволено заявляти нових гравців. Як не дивно, але тернополяни зберегли основних лідерів і навіть встигли провести повноцінну трансферну кампанію. Команда поповнилася одразу 10 новачками, більшість з яких — вихованці тернопільського футболу.

Весняний відрізок чемпіонату «Тернопіль» розпочав із нічиєї з «Сумами» (2:2) та поразками від «Колоса» (1:4) і «Авангарда» (0:1). «Десна» за цей час встигла обіграти своїх основних конкурентів в боротьбі за вихід до УПЛ – «Геліос» (1:0) і «Верес» (2:0). Підопічні Олександра Рябоконя несподівано втратили очки у матчі з «Буковиною», яка на рівних грала із лідером.

У матчі з «Десною» тернополяни не зможуть розраховувати на двох досвідчених гравців — Степана Клекота і Олександра Музику, які через дискваліфікацію пропускатимуть гру. «Сіверяни» зіштовхнулися з проблемою іншого характеру. Антон Братков і Олександр Філіппов досі знаходяться у лазареті, тому Олександр Рябоконь знову буде змушений шукати заміну цим гравцям.

«Тернополю» відступати вже нікуди. До того ж тернопільці жодного разу не перемогали «Десну». Чи зможе аутсайдер зупинити переможну ходу лідера? Відповідь на це запитання дізнаємось вже незабаром.

Історія протистоянь між «Десною» і «Тернополем» коротка. Між собою обидві команди зіграли дев’ять поєдинків. Статистика засвідчує, що «Десна» здобула 5 перемог. Ще 4 матчі футболісти звели внічию. Різниця забитих і пропущених м’ячів — 11:4 на користь «сіверян». В останній грі між обома колективами, яка відбулася у Тернополі, «Десна» святкувала перемогу. Матч закінчився із рахунком — 2:0. Дублем у ворота тернопільців відзначився Олександр Філіппов.

Візитна картка суперника чернігівської «Десни»:

«Тернопіль» веде свою історію з 2000 року. Коли на базі педагогічного ліцею Педуніверситету була створена команда «Тернопіль-Нива-2». У тому ж році команда була заявлена у другу лігу, як фарм-клуб «Ниви» (Тернопіль).

У 2002 році «Нива» вилетіла у другу лігу і фарм-клуб було розформовано. Але вже у 2003 році фарм-клуб було відновлено під назвою «Буревісник». Студентську команду було заявлено на чемпіонат області. У 2007 році «Буревісник» став чемпіоном області.

«Тернопіль-Буревісник» успішно виступав і у студентській першості та в чемпіонаті Європі серед студентів. У 2011 році після того, як хлопці чотири рази поспіль ставали чемпіонами області, міська рада прийняла рішення про створення комунального підприємства ФК «Тернопіль». У червні 2012 року «Тернопіль» був включений у другу лігу. У дебютному сезоні команда посіла 4 місце. А у наступному сезоні «Тернопіль» потрапив у першу лігу, де виступає і нині.

Досягнення «Тернополя»:

Чемпіон Тернопільської області — 2007, 2009, 2010, 2011
Володар Кубка Тернопільської області — 2009, 2010
Володар Суперкубка Тернопільської області — 2008, 2010, 2011, 2012
Срібний призер всеукраїнської студентської ліги — 2007, 2009, 2010, 2012
Срібний призер універсіади — 2007
Чемпіон Європи серед студентів — 2009
Бронзовий призер чемпіонату Європи серед студентів — 2010
Учасник фінальної частини чемпіонату України з футболу серед аматорських команд — 2010.

Джерело: ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button