ФК "Десна"

«Десна» потопила «корабелів»

Матч 15-го туру чемпіонату України серед команд Першої ліги чернігівська «Десна» проводила в гостях проти «корабелів» з Миколаєва. Гра між цими суперниками закривала ігри звітного туру, а тому «деснянці» вже знали про «осічки» своїх прямих конкурентів – «Полтава» зазнала поразки від луцької «Волині», а «Арсенал» зіграв безгольовий матч з «Нафтовиком – Укрнафтою» в Охтирці. Чернігівська команда в свою чергу намагалась набрати максимум очок у матчі проти МФК «Миколаїв», щоб скоротити відставання від лідерів турніру.

Гра розпочалась, як кажуть, «без розвідки». Чернігівці з перших хвилин намагались діяти більш агресивно. Поле міського стадіону у Миколаєві після дощу було не дуже гарної якості, а тому великих швидкостей не було. Багато небезпечних моментів біля воріт господарів поля чернігівці змогли створити після «стандартів». На 25-й хвилині гри м’яч побував у сітці воріт миколаївців, проте суддя зафіксував, що гол був забитий із положення «поза грою». А ось на 33-й хвилині після подачі Олександра Волкова з кутового краще за всіх у штрафному майданчику господарів зорієнтувався Денис Фаворов, який і відкрив рахунок на табло, точно пробивши головою. А на 37-й хвилині вже Костянтин Махновський зумів «виграти дуель» з півзахисником миколаївської команди, прийнявши постріл на себе.На 44-й хвилині «гол у роздягальню» забив все той же Денис Фаворов, який знову ж таки замкнув подачу з кутового, проте забивши цього разу не головою, а ногою у ближній від голкіпера кут воріт. На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь чернігівської «Десни».

Малюнок гри у другому таймі майже не змінився. «Деснянці» продовжували грати «першим номером». І вже на початку тайму «хет-трік» на свій рахунок записав захисник «Десни» Денис Фаворов, який опинився у потрібному місці, скориставшись помилкою голкіпера МФК «Миколаїв». Цей гол повністю деморалізував команду господарей поля. Раз-по-раз виникали дуже небезпечні моменти біля воріт «корабелів».

На 52-й хвилині з шести метрів не зміг влучити у порожні ворота Олександр Філіппов, пробивши вище воріт. На 60-й хвилині матчу доволі курйозний гол забили і миколаївці. Після навісу з лівого флангу від Сергія Герасимця м’яч влучив у стійку воріт і закотився у сітку чернігівської команди. На 69-й хвилині після чергового розіграшу з кутового четвертий гол забив Єгор Картушов, який в один дотик точно і потужно пробив по воротах Ярослава Важинського. А на 74-й хвилині матчу вихід сам-на-сам реалізував нападник чернігівської команди Олександр Філіппов, зробивши рахунок на табло 5:1. А вже за три хвилини у штрафному майданчику був збитий Ігор Кірієнко, і суддя призначив «пенальті» у ворота миколаївської команди.

І вже «покер» з одинадцятиметрової позначки заніс до свого активу Денис Фаворов. На 80-й хвилині на поле з’явився Максим Банасевич, який вже через 10 секунд забив сьомий м’яч у ворота господарей поля. І вже в доданий час Олександр Волков точним пострілом у «дев’ятку» поставив підсумкову крапку у цьому матчі. Фінальний свисток арбітра матчу зафіксував розгромну гостьову перемогу «сіверян» над МФК «Миколаїв» з рахунком 8:1.

Чернігівська команда набирає 32 очка після 15 ігор і продовжує займати третю сходинку у турнірній таблиці, скорочуючи відставання від двох перших місць. Свій наступний поєдинок чернігівська «Десна» проведе 11 жовтня на власному полі проти «Інгульця» з Петрового. Початок матчу о 16 годині.

Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button