ФК "Десна"

«Десна» сьогодні зіграє із «Ворсклою»

Вже цієї неділі у Чернігів завітає бронзовий призер УПЛ та учасник групового етапу Ліги Європи — полтавська «Ворскла». У минулому сезоні підопічні Василя Сачка до останнього туру боролися з луганською «Зорею» за бронзові медалі, що дозволило полтавцям знову потрапити у груповий етап ЛЄ.

Під час літнього міжсезоння «Ворскла» вирушила на навчально-тренувальні збори до Словенії. Там полтавці зіграли з словацькою «Жиліною» (1:0), македонською «Шкендією» (1:3), сербським «Вождовацем» (2:1), словенським «Цельє» (0:2) та хорватським «Славен Белупо» (2:1). Повернувшись до України, підопічні Василя Сачка розписали нічию із «Дніпром-1» (0:0) та поступились «Десні» (0:1).

Щодо трансферної кампанії, то «Ворскла» підписала сімох новачків. Новими гравцями полтавців стали: Євген Мартиненко, Мар’ян Мисик, Артем Габелок, бразильські легіонери — лівий захисник Артур та нападник Карека. Крім того, тренерський штаб «Ворскли» вирішив підписати на перспективу двох молодих футболістів з Гани — Якубу та Кане.

Новий сезон «Ворскла» розпочала із двох поразок поспіль від «Динамо» (0:1) та «Олімпіка» (0:1). Свою першу перемогу полтавці здобули в третьому турі, перегравши «Львів» (1:0). Поступово підопічні Василя Сачка знайшли свою гру та йдуть без поразок вже три матчі поспіль — «Чорноморець» (2:1), «Карпати» (1:0), «Зоря» (2:1). Такий спринт дозволив полтавцям закріпитися на четвертій сходинці у турнірній таблиці, а у спину їм «дихає» луганська «Зоря», донецький «Олімпік» та чернігівська «Десна».

Ще одним випробуванням для «Ворскли» стане Ліга Європи. Підопічні Василя Васичка потрапили до складної групи — лондонський «Арсенал», лісабонський «Спортінг», азербайджанський «Карабах». Не секрет, що виступ на два фронти значно вплине на загальну втому команди, адже Василю Сачку доведеться постійно здійснювати ротацію складу. Крім того, вже у наступний четвер — Ворскла у Полтаві зіграє із «Спортінгом». Цікаво, чи пожертвує наставник «Ворскли» матчем із «Десною» заради позитивного результату в Лізі Європи?

Що ж стосується «Десни», то вона потрапила під «гарячу руку» столичного «Динамо» (0:4). Посеред тижня «сіверяни» зіграли важку кубкову гру із херсонським «Кристалом» (3:2) та вийшли до наступного етапу Кубка України. Безперечно, перемога над командою з Другої ліги трішки покращила настрій «сіверян», проте підопічні Олександра Рябоконя прагнуть реабілітуватися перед власними вболівальниками у матчі з «Ворсклою».

Не допоможе «Ворсклі» у грі з «Десною» півзахисник полтавців Олександр Кобахідзе. Грузин отримав травму у матчі із луганською «Зорею» і пропустить кілька тижнів. У «Десни» серйозних втрат не має, тому Олександр Рябоконь зможе виставити бойовий склад на цей матч.

Особливим цей поєдинок буде для нападника «Десни» Олександра Ковпака, який свого часу виступав за «Ворсклу» (41 матч, 10 голів) та полтавця — В’ячеслава Шарпара. У 2009 році півзахисник захищав кольори «сіверян» (12 матчів, 2 голи).

Чи зможе «Десна» обіграти «Ворсклу» на власному полі і здобути другу поспіль домашню перемогу? Хочете дізнатися відповідь на це запитання? Тому приходьте на стадіон ім. Ю. Гагаріна та підтримайте команду рідного міста!

Квитки на матч можна придбати за посиланням.

Історія протистоянь

На офіційному рівні «Десна» та «Ворскла» зустрічалися лише сім разів. Три рази у Кубку України, чотири у Першій Лізі. Статистика свідчить про перевагу полтавців — 5 перемог, а чернігівці — 1 перемога. Ще один кубковий матч закінчився в нічию — 1:1, але у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася «Ворсклі» (4:2). Різниця забитих і пропущених — 8:5 на користь полтавців.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Голы Десне: тупой и ещё тупее. В 1-й лиге на Десну приятнее было смотреть. Понятно, уровень не тот, таки ПФЛ, а они из подворотни выскочили. Но как по мне, лучше игра в 1-й лиге, чем в ПФЛ — тупой и ещё тупее.

Back to top button