ФК "Десна"

«Десна» U-21 здобуває перемогу (Фото)

Вчора, 8 листопада, на «Чернігів-Арені» був «Великий деснянський день»: наші команди нарешті повернулися до рідного міста з тривалого виїзного турне, й, у рамках чемпіонатів УПЛ U-19 та U-21, приймали своїх суперників.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі ФК «Десна».

Завершувала програму дня «Десна» U-21, яка зійшлася у двобої з однолітками з «Дніпра-1». Наша команда продовжує боротьбу за потрапляння у першу шістку, а тому вдома була зобов’язана перегравати суперника, адже дніпряни знаходилися на останньому 11 місці в таблиці.

Боротьба за ініціативу

Склад дубля підсилили гравці основи: Віталій Приндета разом Мирославом Сердюком зайняли місця у центрі оборони, Ігор Литовка – у воротах, а Віталій Єрмаков утворив з Миколою Сирашем пару опорних півзахисників.

Наша команда потужно почала. Вже на перших хвилинах «Десна» заробила кутовий: подача Мочуляка й Зновенко витягає снаряд з-під поперечки.
На 4-й хвилині Мочуляк протягнув м’яч по центру, пас на фланг на Шевцова, удар! У воротаря…

5dc5b30616f75

Після цього гра трохи заспокоїлася, «Дніпро-1» намагався намацати свою гру, але надії гостей на 25-й хвилині міг оборвати Шевцов: наш нападник виходив 1 на 1, проте не вдало обробив м’яч та дозволив захисникам «жовтих» (саме у футболках такого кольору грали гості) себе наздогнати…

На 30-й хвилині атака «Дніпра-1» лівим флангом розгорнулася у центр, звідки Литвиненко буквально розстрілював Литовку, але дніпрянин не потрапив у створ.
Однак цей момент надихнув «жовтих»: скоріше вони вже заграли першим номером, «Десна» же намагалася діяти за рахунок швидких атак. На 33-й хвилині Максим Соловйов приклався до м’яча з 25 метрів – Литовка врятував нашу команду.

А на 38-й хвилині суддя призначив штрафний з правого флангу. Навіс на далекий кут воротарського майданчику, де Сердюк головою в упор розстрілює Зновенка. Однак у протистоянні двох Мирославів тимчасово виграв дніпрянин – воротар відбив снаряд, втім, м’яч знову відскочив до Сердюка. Повторний удар удовж воріт й Єрмаков добиває снаряд у порожні ворота. 1-0!

«Фігаро» Мочуляк

У перерві Олександр Пищур замінив Єрмакова та Приндету, через що змінилася наша тактична побудова: Попинака зайняв місце справа у півзахисті, на лівий фланг перейшов грати Мочуляк, Демяненко змістився у центр півзахисту, а на позиції «хвильоріза» опинився Слотюк.

Поки наші гравці розбиралися де хто повинен грати, у штрафний увірвався Соловйов: Литовка у стрибку вибив м’яч з ніг півзахисника «жовтих».
Але на 50-й хвилині досвідченому голкіперу чернігівців все ж довелося діставати м’яч з сітки: подача зі штрафного, Литовка відбиває перший удар, але на добиванні щастить канадському легіонерові «Дніпра-1» Арамісу: 1-1.

5dc5b2fa8c986

Втім, щастя гостей було недовгим. Вже на наступний хвилині Попинка прорвався по правому флангу, змістився у центр, віддав передачу на Шевцова й Ілля точно пробив у ближній кут. 2-1!

Емоції у цьому матчі починали закипати. Дніпряни явно не хотіли програвати. Й на 56-й хвилині арбітру довелося карати «гірчичником»… тренера «Дніпра-1» Олександра Поклонського, який, вочевидь, в не дуже коректний формі щось висловив Денисові Шурманові (на жаль, після матчу наставник дніпрян відмовиться надати коментар нашій пресслужбі).

На 61-й хвилині активний Попинака отримає м’яч від Мочуляка, зміщується у центр та б’є – гостей рятує воротар. «Десна» намагалася грати за рахунок активності швидких Мочуляка, Демяненка, Шевцова та Попинаки, але у завершальний стадії атак нашим гравцям чогось не вистачало.

На 83-й хвилині Олександр Пищур замінив Шевцова на Фалько, через що Рєнату Мочуляку довелося освоюватися вже на третій у цьому матчі позиції – центрфорварда.
До другого тайму арбітр додав 5 хвилин, гості спробували влаштувати навал, але «Десна» встояла. 2-1 – перемога чернігівців.

– Дякую хлопцям за самовіддачу, за добру гру, за те, що вони виконали практично усе, про що ми домовлялися на установці. Вітаю уболівальників з перемогою, – зазначить після матчу головний тренер «Десни» U-21 Олександр Пищур.

«Десна» наздоганяє у таблиці «Зору» та «Карпати»: тепер у команд по 15 очок й вони ділять 5-7 місця. Щоправда луганській команді ще належить зіграти свій матч 14 туру. Попереду у команди перерва, пов’язана з матчами збірних.

– Будемо тренуватися на нашому «божевільному» штучному газоні стадіону ім. Гагаріна, – розповість про те, чим заповнюватиме паузу «Десна» U-21 Олександр Пищур.
Сподіваємося, завтра у матчі основних команд «Десни» та «Дніпра-1» переможний почин нашої молодіжки підтримає основа…

5dc5b2f260b40

Десна U-21 – Дніпро-1 U-21 2:1

Голи: Єрмаков, 38, Шевцов, 51 – Араміс, 50.

Десна U-21: Литовка, Галстян (К), Сердюк, Сираш, Демяненко, Мочуляк, Шевцов (Фалько, 83), Давиденко, Руденко, Єрмаков (Попинака, 46), Приндета (Слотюк, 46). Запасні: Татаренко, Пічугін, Остапенко, Скрибка. Тренер: Олександр Пищур.

Дніпро-1 U-21: Зновенко, Сидоренко, Зайков (К), Горілий, Соловйов (Бацман, 81), Заєць (Кулініч, 83), Литвиненко (Карповський, 85), Домарацький (Волинець, 67), Сабатіні (Тяпкін, 75), Бєляєв, Араміс. Запасні: Макаровський, Хижняк. Тренер: Олександр Поклонський.

Попередження: Давиденко, 53, Сердюк, 59, Слотюк, 64 – Поклонський, 56, Сабатіні, 67, Зайков, 83, Бацман, 85.

08.11.2019 м. Чернігів, стадіон «Чернігів-Арена»
Арбітр: Денис Шурман (Київська область). Асистенти головного арбітра: Денис Марченко та Руслан Єрмоленко (обидва – Чернігів). 4-й арбітр: Павло Децюк (Чернігів). Спостерігач арбітражу: Юрій Власенко (Київ).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Володимира Коваля

Ще статті по темі

Back to top button