ФК "Десна"

«Десна» зібрала врожай очок у грі з «Колосом»

Матчем 29-го туру проти ковалівського «Колоса» чернігівська «Десна» продовжувала серію домашніх поєдинків в цьогорічному розіграші вітчизняної Прем’єр-ліги. Після карантинної перерви сіверські футболісти чередували перемоги з поразками. В останньому, перед звітним протистоянням, матчі «деснянці», також на власному полі, перемогли київське «Динамо» з рахунком 3:2, тим самим знову повернувшись в боротьбу за медалі першості та за потрапляння до єврокубкової зони. Команда гостей, хоча й також у попередньому турі змогла перемогти футболістів з «Олександрії», вже готується до стикових матчів за путівку у Лігу Європи, адже вище теперішнього, шостого місця, команда з Ковалівки вже навіть теоретично піднятися не зможе.

Слід зазначити, що для сьогоднішніх суперників це вже четверта зустріч в цьогорічному розіграші: в Чернігові була зафіксована безгольова нічия, а в Києві спочатку сильніше були ковалівці, які святкували перемогу з рахунком 2:0, а зовсім нещодавно, 30 травня, завдяки голам Дениса Фаворова й Єгора Картушова, гостьові три залікові бали набрала саме чернігівська команда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Рябоконь — найкращий тренер 28-го туру Favbet Ліги

Матч у Чернігові між «Десною» та «Колосом» розпочався з швидких атак обох команд. З самого початку гра пішла в швидкому темпі і вже на 3-й хвилині Єгор Картушов намагався в падінні завершити розрізну передачу з лівого флангу атаки від свого партнера, проте акцентованого удару по воротах суперника так і не вийшло. Слід відзначити й футболістів «Колоса», які раз-по-раз турбували захист господарів поля своїми швидкими контратаками.

А перший м’яч в матчі був забитий на 9-й хвилині гри, коли гравці «Десни» швидко перейшли від оборони в атаку. Орест Кузик протягнув м’яч майже через півполя, намагався зробити передачу в карний майданчик гостей, однак захисник «Колоса» підставив вчасно ногу. І все ж м’яч підхопив Дмитро Хльобас, який і зробив гольовий пас на Пилипа Будківського, який впритул розстріляв ворота ковалівців.

На 19-й хвилині гри у власному штрафному майданчику Віталій Гавриш в боротьбі з Єгором Картушовим збивав останнього, проте головний арбітр матчу порушення правил у цьому моменті не вгледів й залишив падіння чернігівського півзахисника поза увагою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Гітченко — найкращий гравець 28-го туру Favbet Ліги

А на 37-й хвилині свій черговий м’яч у чемпіонаті забив капітан «Десни» Денис Фаворов. Його шалений постріл, метрів з двадцяти п’яти, потрапив прямісенько в кут воріт гостей, змінивши цифри на табло на 2:0. До перерви «сіверяни» могли ще неодноразово збільшувати свою перевагу над гостями, однак рахунок так і залишився незмінним.

Зі свистком арбітра про початок другої половини матчу малюнок гри майже не змінився. «Деснянці» продовжували володіти ігровою перевагою та потужно атакувати. Проте вже ближче до середини другого тайму вектор атакувальних дій на полі дещо змінився і вже ковалівці змушували нервувати вболівальників «Десни», створюючи доволі небезпечні моменти біля воріт Євгена Паста.

На 63-й хвилині потужний удар одного з найактивніших гравців у складі чернігівців у цьому матчі Ореста Кузика прийняла на себе штанга воріт гостей.

А на 77-й хвилині гри все той же Орест Кузик був збитий у штрафному майданчику гостей й суддя на цей раз вже вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті холоднокровно реалізував капітан «сіверян» Денис Фаворов, таким чином зробивши «дубль» у матчі.

А вже під завісу матчу рахунок доя гостей став взагалі непристойний. Швидкий прохід по лівому флангу нападник чернігівців Олександр Філіппов завершив вивіреною передачею в центр на Сергія Старенького, який забив четвертий гол для своєї команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Десна” “потопила” київське “Динамо”

За хвилину рахунок вже став 4:1 — гол престижу забив Олег Кожушко. А ще за хвилину — рахунок на табло знову змінився. Після подачі з кутового голом у воротах «Колоса» відзначився Андрій Тотовицький. Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував розгромну перемогу чернігівської «Десни» над «Колосом» з Ковалівки з рахунком 5:1.

За три тури до завершення чемпіонату чернігівська «Десна» з 55 очками посідає другу сходинку у турнірній таблиці, не враховуючи матч «Зорі» з «Олександрією», який буде зіграний після завершення протистояння у Чернігові.

Свій наступний поєдинок чернігівська «Десна» проведе проти донецького «Шахтаря», який вже достроково отримав чемпіонські нагороди цьогорічного розіграшу. Матч відбудеться на чернігівському стадіоні імені Ю.Гагаріна 12 липня. Початок гри о 19:30.

107462095_696957884198072_263816481236383587_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button