ФК "Десна"

«Десна» зіграла внічию із «Зорею»

В рамках заключного туру чемпіонату УПЛ луганська «Зоря» на «Славутич-Арені» приймала чернігівську «Десну». Ще до матчу було зрозуміло, що команди розіграють між собою бронзові медалі, і якщо гостей влаштовувала тільки перемога, то підопічні Віктора Скрипника могли дозволити собі зіграти внічию.

З іншого боку, теоретичні шанси піднятися на друге місце і обійти «Динамо» у «Зорі» були, але для цього потрібно було, щоб в паралельному матчі кияни сенсаційно програли «Колосу». Так що обидві команди грали на перемогу. Але, звичайно ж, медалі — далеко не головне. Бронзовий призер напряму потрапляє в груповий раунд Ліги Європи, а це, як мінімум, 6 мільйонів євро призових.

Що стосується стартових складів, то у «Зорі» з перших хвилин вийшли найсильніші на даний момент футболісти. Віктор Скрипник зробив ставку на гравців атакуючого плану, а Олександр Рябоконь віддав перевагу оборонним виконавцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашня поразка “Десни”

Варто відзначити, що у старті на полі з’явився форвард Пилип Будківський, який раніше виступав за луганчан. Саме він став героєм першої половини зустрічі. На 20-й хвилині «Десна» відкрила рахунок красивим голом: Конопля з правого флангу м’яко подав у центр штрафного на Будківського, Пилип прийняв м’яч на груди і бічними ножицями відправив м’яч у сітку воріт колишнього клубу.

Після пропущеного м’яча «Зоря», природно, намагалася відігратися, але організована гра в обороні у виконанні «Десни» не дозволяла луганчанам створити по-справжньому небезпечні моменти. Гравці «Зорі» часом непогано пристрілювалися з дальньої дистанції, однак їм трохи бракувало влучності. В кінці першого тайму Лєднєв добре виконав штрафний, але високий Будківський вище всіх підстрибнув і прийняв удар на себе.

Якщо перед матчем перевага була у «Зорі», то на перерву вже «Десна» йшла в статусі фаворита в боротьбі за бронзові нагороди. Втім, ця перевага була мінімальною, ще все могло змінитися. Додатковою мотивацією для господарів переломити хід поєдинку міг послужити і той факт, що «Колос» в першому таймі не пропустив, так що доля путівки в Лігу чемпіонів не була вирішеною.

І «Зоря» в дебюті другого тайму відзначилась не менш красивим голом. Хомченовський розкішним ударом з-за меж штрафного зняв павутину з дальньої дев’ятки воріт Паста і відновив статус-кво. На 58-й хвилині «Десна» могла знову вийти вперед, але трішки не пощастило: Будківський ударом головою відправив м’яч в поперечку.

А тим часом в Києві команда з Ковалівки спочатку повела в рахунку, а потім подвоїла свою перевагу. У «Зорі» були більш ніж реальні шанси здобути путівку в Лігу чемпіонів, тепер все залежало від луганчан.

Час минав, а рахунок на табло не змінювався. І він, з огляду на перипетії паралельної гри, не влаштовував жодну з команд, в першу чергу, чернігівців. Тому за 10 хвилин до кінця зустрічі Олександр Рябоконь пішов ва-банк і замість опорника Огірі випустив форварда Хльобаса.

Але в підсумку завершилося все нікому не потрібною нічиєю. Точніше, такою потрібною нічиєю для «Динамо». «Зоря» завершила чемпіонат на третьому місці і в наступному сезоні стартуватиме в груповому раунді Ліги Європи, а «Десні» доведеться подолати єврокубкову кваліфікацію.

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button