ФК "Десна"

«Десна» зустрінуться із одеською «Жемчужиною»

«Жемчужина» з «Десною» зіграють 31 березня о 15:00 в Одесі на стадіон «Спартак».

Головний арбітр: Юрій Грисьо (Львів).
Асистенти головного арбітра: Ростислав Якимик, Юрій Суряк (Львів).
4-й арбітр: Євген Петренко (Одеса).
Спостерігач арбітражу: Сергій Скрипак (Київська обл.).

Дискваліфіковані: немає.

Після двох перемог на старті весняної частини чемпіонату «Десна» відправилася в гості до дебютанта Першої ліги – вже цієї суботи «сіверяни» зустрінуться із одеською «Жемчужиною». Легкої прогулянки до Одеси для підопічних Олександра Рябоконя не варто очікувати, адже суперник балансує на межі зони вильоту, тому на цей поєдинок буде налаштовуватися рішуче.

Під час зимового міжсезоння «Жемчужина» готувалася в Одесі, де зіграла низку контрольних поєдинків з аматорськими колективами та «Миколаєвом», «Реал-Фармою», «Чорноморцем», «Суднобудівником», «Енергією», «Кристалом», «Зімбру». Крім того, одесити взяли участь у щорічному турнірі – «Кубок Придінпров’я».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Десна» піднімається в турнірній таблиці

Селекційна робота одеситів на трансферному ринку свідчить про те, що «Жемчужина» планує залишитися у Першій лізі та не потрапити до четвірки команд, які за підсумками чемпіонату залишать дивізіон. Допомогти своїм землякам вирішив «Чорноморець», який на умовах оренди відрядив низку гравців із молодіжної команди. Крім того, одесити запросили і досвідчених футболістів — Сергія Кравченка, Олега Гуменюка та Ярослава Важинського. Проте не обійшлося без втрат. Лідер команди і найкращий бомбардир — Анатолій Діденко змінив футбольну «прописку» з Одеси на Маріуполь, де покликаний замінити Руслана Фоміна.

Зміни сталися і на тренерському містку. Замість Леоніда Гайдаржі, новим керманичем «Жемчужини» призначили Дмитра Горбатенка. Під керівництвом молодого наставника одесити поступилися «Руху» (0:1) та перемогли «Гірник-Спорт» (3:1). Проте становище «Жемчужини» не з найкращих. Від зони вильоту їх розділяє лише два очки. Тому підопічні Дмитра Горбатенка спробують попсувати нервів «сіверянам».

Між собою обидві команди зіграли лише один матч. Це сталося, 26 серпня, 2017 року. Тоді у Чернігові «сіверяни» не відчули проблем з «Жемчужиною» (3:1). Дублем у ворота одеситів відзначився Євген Чепурненко, ще один гол на рахунку Іллі Коваленка.

Чи зможе «Десна» здобути третю перемогу поспіль і наблизитися до лідерів? Відповідь на це запитання дізнаємось вже незабаром.

Візитна картка суперника чернігівської «Десни»:

«Жемчужина» — колектив, який за чотири роки пройшов шлях від аматорського чемпіонату до Першої ліги. У сепні 2013 році за ініціативи Олександра Деменчука в Одесі була створена футбольна команда. Протягом трьох сезонів «Жемчужина» виступала у Чемпіонаті Одеси з футболу серед аматорів. Найвищим досягнення клубу є перше місце у Зимовій першості Одеси у сезоні 2014/2015.

У 2015 році «Жемчужина» дебютувала в Чемпіонаті України серед аматорів і вийшла до фінальної частини розіграшу. Вже через рік одесити посіли друге місце у груповому раунді Чемпіонату України серед аматорів і вийшла до чвертьфіналу, де поступилися «Врадіївці».

У червні 2016 клуб отримав Атестат, що дозволяє брати участь в Чемпіонаті Другої ліги України з футболу серед професійних команд. За підсумками сезону 2016/17 команда змогла вперше в своїй історії за один сезон, не тільки вийти в Першу лігу, а й завоювати кубок і золоті медалі за перше місце у Другій лізі.

Джерело: офіційний сайт ФК «Десна»

Ще статті по темі

Back to top button