ФК "Десна"

Кращий тренер Першої ліги (Фоторепортаж)

Всеукраїнське об’єднання тренерів із футболу аналізує підсумки чергового туру української Першої ліги. Тренерський ракурс. Олександр Рябоконь – найкращий тренер 25-го туру Першої ліги.

Номінальний результат команди – 5

Виїзна перемога над «Колосом» – надзвичайно важливе досягнення для чернігівців, адже цим результатом вдалося утримати друге місце, на яке все ще претендує «Верес», а також наростити розрив між третім і четвертим місцями до 9 очок. (Важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Труднощі у вишиковуванні та керуванні підопічними – 5

У «Десни» були втрати (зокрема й правий захисник Денис Фаворов, якому було важко знайти заміну), однак Рябоконь успішно використав праворуч в обороні лівоногого Андрія Мостового, що додало фланговій грі команди дещиці несподіваності та складності. По ходу матчу тренерський штаб чернігівців майстерно коригував кадри, тож заміни в кінцівці виконали своє призначення й допомогли утримати подібний темп і рахунок. (Травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Майстерність у роботі з кадрами – 5

Номінальний лівий/центральний півзахисник зіграв правого оборонця, Волков по ходу матчу діяв по всій ширині фронту, з лівого флангу без проблем перелаштувавшись на правий (добре, що вдало діють у такій стилістиці й Картушов, Арвеладзе та Лисенко). (Гравці, використані не на своїх звичних позиціях, і несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Тренерська майстерність – 4

«Десна» задіяла давно випробувану тактику, вдало використавши у півзахисті мобільність атакувальних хавбеків і чіпкість Коберидзе. Справжньою знахідкою Рябоконя можна назвати постійні переміщення та зміни векторів у групі атаки, завдяки чому захист суперників розтягувався у спробах спинити чернігівців. (Різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Накопичувальний критерій – 5

Шість матчів із листопаду минулого року не знає поразок «Десна», це її третя поспіль перемога. Навіть граючи за межами рідного міста через реконструкцію чернігівського стадіону, команда Олександра Рябоконя залишається дуже ефективною. Це – найкращий сезон «Десни» за багато років, до того ж, команда є найкращою у Першій лізі за результатами виїзних матчів. (Якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Лауреат 25-го ігрового дня в номінації «Тренер туру»: Олександр Рябоконь («Десна» Чернігів)

Середній бал – 4,8

Джерело: ФК «Десна»

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button