ФК "Десна"

Пилип Будківський: «Мотивований допомогти «Десні» у медальній боротьбі»

Напередодні Старого Нового року зірковий новачок «Десни» — екс-нападник французского «Сошо», донецького «Шахтаря» та збірної України Пилип Будківський розповів про переїзд до Чернігова, конкуренцію за місце в атаці й боротьбу зі своїми колишніми партнерами.

– Ви перейшли у «Десну» зі стану прямого конкурента – луганської «Зорі». Чому прийняли таке рішення та чи вдасться вам та «Десні» випередити «Зорю» у медальній гонці?

– Я спілкувався з головним тренером «Десни», чув, що в мені зацікавлені – це відіграло важливу роль у тому, що я опинився у Чернігові. Так, «Десна» – найближчий конкурент «Зорі». Тож буде цікаво, а в мене буде подвійна мотивація випередити колишній клуб.

– Олександр Філіппов зараз один із кращих бомбардирів УПЛ, Дмитро Хльобас теж не надто відстає. Чи готові до конкуренції за місце у нападі?

– Звичайно. Я завжди готовий до конкуренції, буду докладати максимум зусиль. Безумовно, хочеться виграти конкуренцію та грати.

– «Десна» в цьому сезоні грає непогано. Але поки що жодного гравця нашого клубу не було викликано до лав головної збірної країни. Ви пограли за збірну України. Тож, на вашу думку, чи викличе навесні Андрій Шевченко когось із Чернігова в основну команду?

– Думаю, що тренерський штаб збірної має звертати увагу на гравців «Десни», адже команда йде у верхній частині турнірної таблиці – це важливо. У команді є гарні кваліфіковані футболісти. Якщо так буде продовжуватися, то у збірній з’являться футболісти «Десни».

– У першому офіційному матчі цього року, 22 лютого, «Десна» зіграє проти ще одного вашого колишнього клубу – донецького «Шахтаря». Чи реально буде переграти цей, поки що, непереможний колектив?

– Думаю, що це буде цікава гра – всі вийдуть після зборів… Дай Бог, щоб усе вийшло. Будемо докладати максимум зусиль для того, щоб домогтися позитивного результату.

– Незабаром Старий Новий рік. Чи є у вас традиції його святкування та щоб ви побажали уболівальникам?

– Особливих традицій немає. Святкуємо його зазвичай у сімейному колі. Хочеться побажати міцного здоров’я, щоб у кожному матчі, на який приходять уболівальники, вони отримували задоволення. А ми будемо максимально викладатися на полі. Бажаю, щоб Новий рік приніс тільки позитивні результати та посмішки на обличчях шанувальників «Десни».

Пресслужба ФК «Десна»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button