Суспільство

Грають в ігри та проводять вільний час із користю: в громаді на Чернігівщині функціонує молодіжний простір

У селі Киселівка, що на Менщині, віднедавна місцева молодь має свій куточок, де можна з користю провести вільний час, пограти в настільні ігри, поспілкуватися з однолітками, переглянути фільм чи влаштувати якийсь цікавий захід.

Усе це стало можливим завдяки благодійникам, фонду «Рокада» та представництву УВКБ ООН, які й надали кошти на створення цього простору.

«Нині це більше простір для підлітків. Ми з ними перед створенням цього простору зустрічалися на різні свята, різні заходи в старостаті. І гуртом вирішили, що школярам потрібен простір, де вони могли б проводити час окремо від дорослих, а інколи з дорослими.

Там дуже багато настільних ігор, є проєктор, мультимедійна дошка, ноутбук, колонка. Діти, коли збираються ввечері, дивляться фільми, слухають музику або грають у настільні ігри чи просто гуртом проводять час», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Наталія Очковська, староста Киселівського старостинського округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські зоозахисники закликають напувати бездомних тварин у спеку

Є задумка організувати подібне дозвілля для менших дітей. І для них проводити різні заходи. Але поки тривають літні канікули, це не так актуально. Бо вся малеча йде на річку купатися.

«У нас молодь самотужки облаштувала пляж, на річці встановили кладку, окультурили територію. Місцеве товариство завезло піску і зараз і дорослі, і малі проводять там вільний час.

А підлітки ще приходять до молодіжного простору. Але влітку менше, ніж коли діти навчаються в школі. Нині діти відпочивають від шкільних навантажень, випускники вступають до вишів. І така ситуація, що в нашому селі вже не буде 10-11 класу, то після закінчення 9 класу дітям треба йти навчатися до іншого закладу. Тож шкільна реформа вплинула і на нас», – розповіла Наталія Очковська.

За її словами, в населеному пункті проживають до 200 дітей, віком до 18 років. А до молодіжного простору ще ходять діти з сусіднього села, бо діти спілкуються між собою.

«Також у нас був літній табір, то приходили і менші дітки з вихователями до молодіжного простору, для них відбувалися заходи. Їм то мультики вмикали, то гралися вони в настільні ігри, є матеріали для моделювання.

Але завтра від благодійного центру в нас буде тренінг із психології, то збираємо батьків діток. На заході йтиметься про те, як спілкуватися з дітьми, як війна впливає на них», – поділилася планами староста.

Ірина Осташко

Фото надані Наталією Очковською

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button