Інфраструктура

Продовжується капремонт з утепленням 9-поверхового корпусу лікарні по проспекту Миру

9-поверхівка лікарняного стаціонару по пр. Миру, 44 в Чернігові збудована за радянських часів, за тодішніми стандартами і технологіями. Як наслідок – була дуже дорогою в опаленні та з часом почала показувати інші слабкі місця.

Із 2018 року тут розпочали капітальний ремонт усієї будівлі – її  комплексну термомодернізацію з застосуванням енергоощадних технологій. Через обмеженість фінансів роботи виконуються поетапно. Вже зроблено приблизно 75% їх загального обсягу. І цього року, як можна побачити, вони тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 липня у Чернігові перекриватимуть рух автотранспорту по вул. Музейній

Як розповів керівник міського управління капітального будівництва В’ячеслав Почеп, зараз тут виконується укріплення будівлі металевими тяжами – тому що є досить велика проблема в частині сходового майданчика. А після того, як їх закінчать і будуть підписані акти на приховані роботи, – почнуть утеплення останньої частини будівлі.

Крім утеплення та укріплення стін, у рамках проєкту в корпусі оновили 700 кв. м перекриття, зробили дощевідвід, а також замінили частину вікон, що відпрацювали свій термін експлуатації.

«На сьогодні в нас є підрядник-переможець тендера, який здобув перемогу з ціною 11,3 мільйона. Видатки, які є в міському бюджеті цього року на цю будівлю, – десь близько 9 млн 150 тис. грн, договірна ціна на цей рік становить 8,8 млн грн. І десь 2,5 мільйона нам не вистачає – тож, скоріш за все, закінчуватимемо об’єкт наступного року», – зазначає керівник УКБ.

Раніше, за 2018-2019 рр., підрядник на цьому об’єкті виконав робіт на 8,8 млн грн, які місто вже заплатило. Через те, що ціни на всі складові будівництва суттєво зросли, в березні цього року довелося переглядати кошторис. Загальна вартість усіх робіт по будівлі на сьогодні становить 21 мільйон 340 тисяч гривень.

Комплексну термомодернізацію будівель бюджетної сфери роблять як для того, щоб заощадити потім бюджетні кошти на опаленні, так і для покращення комфортності перебування в них людей. Навіть до повного завершення робіт у цьому 9-поверховому корпусі лікарі та пацієнти вже зазначають, що в температурному режимі там стало значно комфортніше. На повний же економічний ефект варто розраховувати тоді, коли термомодернізацію – як, наприклад, у міському пологовому будинку – закінчать повністю.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button