Новини

Маленькі кроки до великих перемог: у Чернігові визначили найкращих футболістів (Відео)

Маленькі футболісти зробили перший крок на шляху до великих перемог. Саме так можна охарактеризувати чемпіонат Чернігова з футболу серед дітей віком від 8 до 13 років, який проходить уже втретє. Приблизно 300 спортсменів вийшли на поле, або спробувати себе в ролі професійних гравців.

«З досвіду вже минулих років, це дуже велика справа саме для цієї вікової категорії. Потому що діти саме цього віку ще не беруть участі в офіційних змаганнях. І для них це перші ігри, забезпечують дуже бурхливі емоції», — говорить Олександр Селіванов, директор СДЮШОР «Десна», головний суддя змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські плавці-дефлімпійці на п’єдесталі пошани чемпіонату України з плавання

Чемпіонат, який тривав від початку квітня, проходив за підтримки Чернігівської міської федерації футболу. Тут кажуть, що подібні змагання спонукають малечу не тільки проводити своє дозвілля, а й розвиватися як професійні спортсмени.

«Це перший крок до їхніх майбутніх успіхів. Потім, можливо, буде відкритий чемпіонат області. І найкращі будуть змагатися у відкритому чемпіонаті України. Ну, а потім сподіватимемося, що буде в нас ще Андрій Ярмоленко, ще якісь футболісти відомі, котрі сьогодні, можливо, і зявляться для своїх тренерів. А для батьків це свято, і ми це розуміємо», — відзначає Віктор Бистров, голова Чернігівської міської федерації футболу, депутат ЧМР («Наш край»).

До змагань долучились команди не тільки міста, а й району. Вже у фіналі, який пройшов на стадіоні імені Гагаріна, переможців визначали в кожній віковій категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів представили на всеукраїнському турнірі з дворового футболу

«Ми дуже раді, довго працювали над цим результатом, довго йшли. Діти працюють на тренуваннях дуже наполегливо, нарешті досягли того, до чого йшли. Я вважаю, що ця перемога в емоційному сенсі дуже вплине на їхнє прагнення до подальших перемог та розвитку», — зауважує Теймураз Мчедлішвілі, головний тренер ФК «Чернігів», 2011.

«Найголовніше, що ці емоції непередавані. І гарну гру показували, тому, напевно, й зайняли те місце, яке повинні займати на цьому етапі. Будемо рухатися далі, щоб були не кілька медалей, а багато», — говорить Володимир Мацута, тренер-викладач ФК «Десна-1», 2009.

За результатами гри у фіналі чемпіонату кубки та медалі отримали не тільки команди-переможці, а й найкращі гравці турніру з рук поважних гостей і ветерана футболу Юрія Надточія.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button