Чоловічий клуб

Час і обставини самі спонукають на розвиток таких спеціальностей. Українці тепер самі конструюватимуть зброю

Усі, хто цікавиться зброярською справою, радійте.

Тепер і в Україні офіційно можна вивчати техніку проектування стрілецької зброї.

Вінницький національний технічний університет вирішив відкрити новий напрям для абітурієнтів. Студенти, яким вдасться пройти на цю спеціальність, вивчатимуть специфіку виготовлення пістолетів, снайперських гвинтівок, кулеметів та автоматів.

Форт 2У навчальному закладі сподіваються, що випускники реалізуються в цій галузі, й після закінчення університету зможуть отримати високооплачувану роботу та працювати на найкращих підприємствах України. Практику студенти, які здобуватимуть цей фах, проходитимуть на одному з найкращих держпідприємств «Форт», що у Вінниці.

Саме там діє експериментальна лабораторія, де молодь зможе застосувати на практиці набуті знання. У Вінниці створюють зброю, яка використовується для спорядження спецпідрозділів СБУ, Управління Держохорони, Держприкордонслужби, а також бригад швидкого реагування Національної гвардії України. Згаданий виш уже  неодноразово доводив, що має базу для підготовки фахівців воєнної тематики.

Так, півроку тому науковці та студенти вишу створили і подарували українським військовим невидимого крилатого розвідника БАК — безпілотно-авіаційний комплекс, до якого входять два літаки та спеціально оснащений автомобіль. Цей унікальний  дрон є цілковитим роботом, що не потребує радіоуправління і не випромінює жодних радіосигналів. Працює «мовчки», тож на висоті 200-300 метрів його важко помітити і майже неможливо виявити.Форт

Може працювати годину на відстані 15 кілометрів за швидкості вітру до 12 метрів на секунду і за температури повітря до мінус 20 градусів. Безпілотник дає можливість, крім видимого діапазону, використовувати тепловізійну зйомку та покривати за один виліт смугу шириною до 280 метрів. Сподіваємося, що конструювання стрілецької зброї» матиме ще більший попит.

Ще статті по темі

Back to top button