ВійнаНовиниСуспільство (відео)

Мисливець на дронів охоронятиме прикордоння Чернігівщини (Відео)

Фактично щодня прикордонні райони Чернігівщини вороги обстрілюють із території білорусі та росії. Здебільшого вогонь корегується безпілотниками. Та тепер ворожі «пташки» не зможуть так просто залітати на наші кордони, адже чернігівські волонтери передали бійцям прикордоння мисливця на дронів.

«Власне, вони до нас звернулися з цією пропозицією і це було вже після того, як російські війська відійшли з Чернігівщини, але продовжувалися обстріли, які корегували дрони, тому стало зрозуміло, що це вже питання виживання. Ми навіть не думали, ми долучилися до цієї роботи, нам допомагали багато чернігівських волонтерів і донатили на цю справу, також долучилися і наші закордонні партнери. Власне, ми здивувалися, тому що швидко вдалося зібрати цю суму, а це 445 тисяч гривень», — виконавчий директор ради зовнішньої політики ГО «Українська призма» Геннадій Максак.

Антидронова гармата придушує сигнали, за допомогою яких здійснюється керування ворожими дронами. Таким чином без зайвих рухів прикордонникам вдасться вивести з ладу ворожі БПЛА.

Це комплекс придушення сигналів, у народі «антидронова гармата», вона для комерційних дронів. Придушує всі сигнали, зв’язок із пультом і зображення, і потім дрон аварійно сідає.

Зараз ми намагаємося перевірити цю гармату, я підняв дрона, зараз мій товариш працює гарматою – і я втрачаю всі супутники, в мене нестабільна робота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині рашисти облаштували схрон і залишили розтяжку

Для купівлі розглядали кілька виробників подібних систем. Утім, найкращим серед них, за характеристиками «мисливця», виявився український виробник.

«Ми доволі довго думали, якого виробника обрати, були і закордонні виробники, є і українські розробки, ми вирішили зупинитися на фірмі «KVERTUS», що виробляє системи придушення зв’язку з дронами», виконавчий директор ради зовнішньої політики ГО «Українська призма» Геннадій Максак.

Сьогодні чернігівські волонтери вкотре довели, що не існує нічого неможливого, й українці готові віддати останнє, аби допомогти хлопцям, які нас обороняють. Перемога – за нами.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button