Новини

Рятувальники закликають громадян не допускати торф’яних пожеж

Цього року на території України збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах. Однією з основних причин виникнення таких пожеж є випалювання сухостою та залишків рослинності, необережне поводження з вогнем та умисні підпали.

Про це ЧEline повідомили в ДСНС у Чернігівській області.

Лише минулої доби в природних екосистемах виникло 88 пожеж, із них на відкритій території — 78, у лісових масивах — 9,  торфу — 1.

У зв’язку з підвищенням температурних показників й утриманням спекотної погоди на території країни ускладнюється ситуація з пожежами на торфовищах.

Пожежі на торфовищах здебільшого викликають значний суспільний резонанс, а їх гасіння має довготривалий характер і потребує значних матеріальних та людських ресурсів.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає українців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях.

Нагадаємо, масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Аби уникнути пожеж у екосистемах, дотримуйтесь таких правил:

— не розводьте багаття у лісі;
— не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;
— не залишайте просякнуті горючими речовинами ганчірки;
— не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим паче, не підпалюйте їх.

Будьте пильними та в разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

Ще статті по темі

Back to top button