Надзвичайні події

Чернігівська область: вогнеборці ліквідували 12 пожеж

Упродовж минулої доби підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області 12 разів залучались до гасіння пожеж, дев’ять із яких виникли в природних екологічних системах.

Слід зазначити, що внаслідок необережності громадян у поводженні з вогнем сталося загоряння сухої рослинності в Козелецькому, Чернігівському, Куликівському районах і м.Чернігів на загальній площі понад 10 га.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Лише від початку березня на Чернігівщині через людську недбалість, необережність у поводженні з вогнем, а також внаслідок спалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло понад 30 пожеж у природних екологічних системах, внаслідок дії вогню одну особу травмовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом доби під час пожеж загинуло 2 особи

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян із проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у приватному житловому секторі, а також під час перебування в лісових масивах, на відкритих територіях і біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.

Ще статті по темі

Back to top button