Надзвичайні події

Маштабна пожежа: у Чернігові горіла будівля з виготовлення меблів (Фото)

До оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області 4 березня о 04:52 надійшло повідомлення про пожежу виробничої будівлі з виготовлення меблів, розташованої на території ТОВ «Чернігіввовна-Плюс» по вул. Текстильників, 1 в обласному центрі.

За підвищеним номером виклику до місця пригоди прибуло 9 відділень вогнеборців на основній та спеціальній техніці. Через те, що пожежу помітили досить запізно, на час їх прибуття майже всі приміщення виробничої будівлі були охоплені полум’ям, а площа пожежі складала 900 квадратних метрів. Виникла загроза поширення полум’я на поруч розташовану адміністративну будівлю.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

На гасіння пожежі одразу було подано 8 водяних стволів, працювало 4 ланки газодимозахисної служби. За допомогою спецінструментів рятувальникам доводилося зрізати металеві ворота цеху щоб дістатися до осередків займання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині горів двоповерховий житловий будинок

Крім того, гасіння ускладнювалося великою завантаженістю приміщень горючими матеріалами. Внаслідок дії високої температури відбулося часткове руйнування конструктивних елементів будівлі. На щастя, ніхто не постраждав. Вогнеборці о 6:39 локалізували та о 10:40 остаточно ліквідували пожежу. Її причину та завдані збитки наразі встановлюються.

Загалом до гасіння залучалися 51 чоловік особового складу та 14 одиниць основної і спеціальної техніки.
На місці пожежі працювала мобільно-оперативна група У ДСНС України у Чернігівській області на чолі із заступником начальника УДСНС України у Чернігівській області з реагування на надзвичайні ситуації полковником служби цивільного захисту Вячеславом Вернидубом.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Практически все написанное о тушении пожара -большое преувеличение! Если бы была вода и надлежащий инструмент потери были бы минимальны, а не глобальны как сейчас….. очень жаль, что пресса врет…

Back to top button