Надзвичайні події

На Чернігівщині горіли торфовища: площа становила майже 78 га

Упродовж минулої доби на Чернігівщині зареєстровано 14 пожеж у природних екологічних системах на території Сновського, Корюківського, Бобровицького, Козелецького та Чернігівського районів.

Загальна площа, пройдена вогнем, становила майже 78 га.

Станом на 12:00 8 серпня триває гасіння пожеж на торфовищах біля сіл Кукшин, Оленівка, Займище у Ніжинському, Борзнянському та Сновському районах. Вогнеборці продовжують роботи на площі понад 2 га.

8 серпня до Служби порятунку «101» у Козелецькому районі надійшло повідомлення про загоряння торфу окремими осередками на площі 0,7 га біля с. Пилятин.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа на Чернігівщині: маму з донькою встигли врятувати

До гасіння оперативно залучено 3 одиниці спеціальної техніки 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Козелець і місцевої пожежної команди с. Данівка, а також 1 мотопомпа, трактор з ємкістю для підвозу води. Загалом від Управління ДСНС України у Чернігівській області залучено 44 чоловіки особового складу, 9 одиниць спеціальної техніки, 5 мотопомп.

Наразі заходи з ліквідації пожеж тривають. У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем. Пам’ятайте, розведене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок під час перебування у природних екологічних системах можуть призвести до виникнення пожеж із жахливими наслідками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button