Надзвичайні події

Техногенна проблема в Мені: на станції стоять цистерни зі скрапленим газом

На Чернігівщині на станції Мена стоять 57 залізничних цистерн із скрапленим газом (2 000 тонн), які ніде зберігати.

Про це повідомляє Менська райдержадміністрація.

Із цього приводу в Менській РДА збиралася комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Голова РДА Валерій Щукін повідомив, що станом на 9 березня на приймально-відправних коліях залізничної станції Мена знаходяться 57 залізничних цистерн із зрідженим газом (пропан, пропан-бутан) адресованих Менській ГНС ТОВ «Харківрегіонгаз», а 10 березня очікується прибуття ще 6 залізничних цистерн.

Загалом від початку березня Менська ГНС не може розвантажити залізничні цистерни зі зрідженим газом тому, що в цистернах міститься близько 2000 тонн сировини, а резервуари Менської ГНС можуть прийняти на зберігання лише 600 тонн зрідженого газу.

Крім того, у зв’язку з забороною руху важковагового транспорту у весняний період, відвантаження зрідженого газу споживачам здійснюється в невеликих обсягах.

Для забезпечення охорони залізничних цистерн із зрідженим газом із 6 березня залучена воєнізована охорона залізниці, патрулювання також здійснює черговий наряд Менського відділу поліції ГУ НП у Чернігівській області.

Із метою запобігання скупченню цистерн зі скрапленим газом на станції Мена Конотопська дирекція залізничних перевезень направила клопотання в.о. начальника регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» про введення конвекційної заборони на відвантаження скраплених газів на адресу отримувачів зрідженого газу ПАТ «Чернігівгаз» і ТОВ «Глуско-Україна»

З урахуванням обговорення для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій комісія вирішила:

  1. Рекомендувати директору Менської ГНС ТОВ «Харківрегіонгаз»:

1.1. Звернутися до підприємств-споживачів зрідженого газу для прискорення його відвантаження;

1.2. Забезпечити моніторинг стану навколишнього середовища в місті відстою цистерн на залізничній станції Мена.

  1. Керівництву Менської залізничної станції спільно з відділом поліції ГУ НП в Чернігівській області забезпечити надійну охорону цистерн із зрідженим газом на приймально-відправних коліях залізничної станції Мена.
  2. Менському районного відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області відпрацювати інструкцію взаємодії на випадок виникнення надзвичайної ситуації з витоком зрідженого газу із залізничних цистерн.
  3. Менській міській раді, у зв’язку з розміщенням цистерн із зрідженим газом на залізничній станції Мена, організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення міста.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button