Надзвичайні події

На Чернігівщині учадів чоловік від власного недопалку

 До Служби порятунку «101» у Прилуцькому районі 9 листопада о 08:25 надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Охіньки, що за 25 км від районного центру.

Оперативно на місце пригоди прибуло два відділення 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. На той момент вогонь майже повністю охопив покрівлю будинку та існувала загроза розповсюдження його на поряд розташовані споруди господарського призначення.

Рятувальники о 10:05 остаточно ліквідували пожужу. Під час гасіння вогнеборці врятували 91-річну власницю будинку, яка знаходилась у задимленому помешканні та самотужки не могла покинути небезпечну зону.

Ймовірною причиною пожежі, яка ледь не призвела до трагічних наслідків, стало порушення господаркою правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Того ж дня, вогнеборці 8-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідували пожежу житлового будинку у селі Кучинівка Сновського району.

У ході гасіння рятувальники виявили тіло 41-річного власника будинку без ознак життя. За попередніми даними, причиною трагедії є необережність чоловіка під час паління.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті.

В умовах осінньо-зимового періоду необхідно привести нагрівальні печі та прилади у безпечний протипожежний стан, а також не допускати паління у ліжку та в приміщеннях, особливо перебуваючи напідпитку.

Ще статті по темі

Back to top button