Надзвичайні події

На повне розмінування Чернігівщини піде десяток років

На Чернігівщині після відступу росіян лишилось багато небезпечних предметів — снаряди та міни, що не вибухнули. Щоб уберегтись треба знати прості правила.

На повне розмінування цієї території підуть роки — переконані у обласному управлінні ДСНС.

Анатолій Васильченко, головний фахівець відділу організації реагування на надзвичайні ситуації та гуманітарного розмінування управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Чернігівській області, інформує:

«За попередніми даними на квітень підлягала обстеженню територія загальною площею 10 тис кв км. Це десь третина області. Забрудненою вважається територія, яка перебувала під окупацією, під обстрілами і там, де вони перебували безпосередньо. І район ведення активних бойових дій».

Із квітня піротехніки очищають область від небезпекию. Всього знешкодили майже 50 тисяч снарядів та мін.

Центр протимінної діяльності при Міноборони України змушений констатувати: рівень мінного забруднення нашого регіону настільки високий, що область роками буде небезпечною для грибників, туристів і рибалок. 

Гуманітарне розмінування територій самої області почалось відразу після звільнення області. Скільки часу воно займе, залежить від площ забруднень та небезпек, які вони несуть. Як показує статистика, 1 місяць війни дорівнює 1 року розмінувань. Отже, попереду мінімум 7 років важкої та небезпечної праці.

Джерело: https://cntime.cn.ua/

Ще статті по темі

Back to top button