Надзвичайні події

На роту «Чернігів» напали в АТО (Фото)

На наряд спецроти «Чернігів», який ніс службу з охорони стратегічного об’єкту в Маріуполі, напав 25-річний місцевий житель, який мав на меті заволодіти автоматичною зброєю поліцейського.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Близько 5-ї години ранку на одного з бійців роти спецпризначення «Чернігів», який ніс службу на об’єкті «Елеватор» та присів на стілець, напав невідомий зловмисник. Він накинув йому на шию мотузку та почав душити.

Завдяки добрій професійній підготовці, поліцейському вдалося виплутатися з мотузки, а тим часом на допомогу йому миттєво прийшов напарник. Удвох вони швидко затримали зловмисника, надягши на нього наручники та викликали слідчо-оперативну групу.

В ході спілкування з правоохоронцями було з’ясовано, що 25-річний місцевий житель прагнув заволодіти автоматичною зброєю бійця, яку потім збирався продати. Чоловік планував злочин близько місяця. Щодня він спостерігав за поліцейськими, вивчав місце, прикидав шляхи відходу. І от у вихідний наважився, вочевидь сподіваючись на відсутність перехожих, а значить і свідків. Не врахував він лише що вартових двоє і вони завжди страхують одне одного.

Затриманий доставлений до Приморського відділення поліції. У нього вилучено речові докази скоєння злочину — фомку, мотузку та мішок.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), що загрожує виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

А також відкрите кримінальне провадження за ч.15 ст. 262 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї…), що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Підозрюваного затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання,

За місцем мешкання підозрюваного та його рідних були проведені санкціоновані обшуки під час яких виявлено та вилучено «георгієвські» стрічки, а також російську пропагандистську літературу.

Наразі усі пости поліції посилені, співробітники, які несуть службу з охорони стратегічних об’єктів, додатково проінструктовані.

Ще статті по темі

Back to top button