Надзвичайні події

Пожежа забрала життя двох людей (Фото)

Упродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 15 пожеж, під час яких 2 особи загинуло, ще одна отримала термічні опіки тіла.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Так, 3 лютого о 23:50 до Служби порятунку «101» у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Шевченкове. Телефонували сусіди, які помітили відкрите горіння в помешканні. За викликом на місце пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди з селища Дмитрівка та відділення 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України в Чернігівській області м. Бахмач. Спільними діями вогнеборці о 00:57 локалізували та о 02:54 остаточно ліквідували пожежу. Під час проведення розвідки в одній із кімнат рятувальники виявили обгорілі тіла 67-річної господарки помешкання та її 77-річного родича. Ймовірно, причиною трагедії стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. За фактом пожежі триває розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маштабна пожежа: у Чернігові палав гаражний кооператив

Того ж дня о 12:56 у с. Низьківка Сновського району виникла пожежа житлового будинку. Сусіди вчасно помітили загоряння, викликали рятувальників і до їх прибуття вивели з палаючого помешкання 90-річного господаря будинку, а також власними силами намагалися загасити полум’я. Подолавши відстань у майже 25 кілометрів, на місце події прибув черговий караулу 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На момент їх прибуття полум’ям було охоплено дах будинку. Пожежу о 13:49 було локалізовано, а о 17:45 остаточно ліквідовано. В ході гасіння рятувальники не допустили перекидання вогню на розташовані поруч сусідні житлові будинки та інші споруди господарського призначення. Під час пожежі отримав термічні опіки ІІ-ІІІ ступеню господар будинку. Його каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні.

Причиною виникнення пожежі послужила власна необережність у поводженні з вогнем немолодого чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна пожежа – мільйонні збитки

Загалом до ліквідації зазначених пожеж від підрозділів УДСНС України в Чернігівській області залучалося 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.

Ще статті по темі

Back to top button