Надзвичайні події

Реалії будинку Малоштан: аварійний стан, затоплений підвал і тріщини (Фото)

Новина про нічну пожежу в будинку, в якому живе родина Малоштан, сколихнула весь Чернігів. ЧЕline вирішив дізнатися подробиці цієї біди і з’ясувалося, що проблема там значно більша і глибша.

Багатоповерхівка по вулиці Самоквасова, 17 уже тривалий час в аварійному стані: по стінах пішли тріщини, підвал затоплений, майже 20 років люди живуть там без гарячої води. І на додачу – ситуація з пожежею.

22635275_689051877969352_1113918098_n (1)

Ситуацію ЧЕline прокоментувала рідна сестра Поліни – Юлія Малоштан.

«Це був жах. Серед ночі. Схопили документи і всіх евакуювали. Хтось підпалив щиток на драбині. Я в цей час (друга ночі) була на чергуванні на роботі і мені зателефонувала Поліна. Я дуже злякалася за них. Зараз усе чорне в під’їзді і все залили піною. Прибираємо, відмиваємо. Сказали, що близько тижня не буде світла. Це ж повний треш. Чи був це замах на нас? Не знаю. Можливо, бо останнім часом забагато збігів. А взагалі в нас будинок аварійний. Тріщина по дому, фундамент осідає з кожним роком щоразу більше. Підвал затоплений. Під час дощу в під’їзді вода – по щитках тече, іскри. Жах», – скаржиться Юлія Малоштан.

22635329_689051907969349_1133395652_n (1)

За словами Юлії Малоштан, вони зверталися неодноразово до всіх відповідних інстанцій, але результату – нуль.

«Куди ми тільки не зверталися через аварійність… Приїдуть, сфотографують, поговорять і на цьому все. Води гарячої вже 17 років немає. Уявіть! А тепер ще й спалити хочуть. Цікаво, що навіть Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба приїжджав і бачив, у якому стані будинок, він був шокований побаченим», – пригадує Юлія Малоштан.

Стосовно пожежі, то в управлінні ДСНС України в Чернігівській області заявили, що причина загоряння – коротке замикання через недолік конструкції електроустановки.

Жителі будинку по вулиці Самоквасова, в якому проживає і родина Малоштан, побоюються, що їхню домівку може спіткати трагічна доля гуртожитку по вулиці Попудренка.

«Тут живуть і малі дітки, і пенсіонери, і є навіть інваліди. Ви б бачили, що було вчора, як евакуйовували», — зазначає Юлія Малоштан.

Паралельно з цією проблемою родина Малоштан переживає за суд по факту побиття Поліни. У родині підозрюють, що справу намагаються зам’яти, їм навіть погрожують.

«Нічого. Ми будемо стояти до кінця. Прикро, що насправді так відбувається. Спочатку на нашій біді всі попіарилися – обіцяли підтримувати та допомагати. Але щойно до суду справа дійшла – глухо», обурюється дівчина.

Як відомо, завтра, 20 жовтня, в Чернігові має пройти чергове судове засідання в справі Малоштан, але, очевидно, воно буде безрезультатним – як і всі минулі.

«Нам узагалі сказали: ви можете 20-го не приходити. Там без вас розберуться. З кожним разом руки опускаються, але, звісно, ми здаватися не збираємося», обіцяє Юлія Малоштан.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Наши Власть только и ждут когда он сложится как на Швейке общага рухнула им выгодно дать по 50 тыс гривен за жмура,чем что то строить скоро говно потечет по новому асфальту!

  2. Так давайте сбросимся и сделаем им ремонт.Остальные ведь дома на Шерстянке с евроремонтом

Back to top button