Надзвичайні події

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 4 пожежі (Фото)

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 4 пожежі, які виникли у житловому секторі громадян. Причинами їх виникнення послужили: порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів, коротке замикання електромережі.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

5 листопада о 12:15 до Служби порятунку «101» у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку та двої господарчих споруд у с. Савин. На місце пригоди оперативно прибуло два відділення рятувальників 5-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На той момент покрівля господарчої споруди була охоплена полум’ям і вогонь встиг перекинутися на розташовані поруч житловий будинок та сарай господарів. Швидкому поширенню пожежі сприяла щільна забудова, а крім того створилася загроза перекидання полум’я на сусідські житлові та господарчі будівлі. Враховуючи складну обстановку, до місця пригоди рятувальники оперативно залучили місцеву пожежну команду з с. Омелянів, а також трактор з ємністю для підвозу воду підприємства «Промінь-Озерне».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Козелецькому районі згорів житловий будинок та худоба

Спільними діями вогонь о 13:15 було локалізовано, а о 20:55 остаточно ліквідовано. Вогнем знищено будинок, 2 господарчі будівлі, 5 тонн грубих кормів. Ймовірною причиною виникнення пожежі послужило порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів. До гасіння залучались 7 вогнеборців та 5 одиниць техніки.

О 14:10 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння в одному з гаражів автомобільного кооперативів № 41 у м. Чернігові.

До місця пригоди оперативно прибуло два відділення пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС міста. Оперативними діями вогнеборці о 14:35 пожежу локалізували, а о 15:20 остаточно ліквідували та не допустили поширення вогню на інші гаражі . Причина виникнення пожежі — порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині горять торфовища

О 14:56 на одному з приватних подвір’їв у с. Трисвятська Слобода Чернігівського району загорілася господарча будівля. До місця пригоди прибули два чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру. На той момент вогнем було охоплено господарчу споруду та вогонь перекинувся на приміщення лазні. Спільними діями пожежу о 15:49 було локалізовано, а о 16:55 остаточно ліквідовано. Причиною загоряння послужило коротке замикання електромережі.

У зв`язку з цим, рятувальники ДСНС України застерігають: щоб уникнути пожежі та нещасних випадків, вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Слідкуйте за справністю печей і димарів, електромереж та електронагрівальних приладів, не залишайте дітей без нагляду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button