Надзвичайні події

В Україні зафіксували ще одну смерть від кору — МОЗ

З початку 2018 року від кору в Україні померли вже двоє людей. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я у Facebook в середу. 17 січня.

«Стало відомо про ще одну смерть від кору: померла доросла людина. Відтак, у новому році від кору в Україні померли вже двоє людей», — йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що інкубаційний період кору (тобто період, коли симптоми ще не проявляються) становить 6—21 днів. Далі починається період захворювання з такими симптомами: висока температура,  головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення), пронос та блювота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зняли карантин щодо сказу.

Зазначається. що на 4—5 день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до чотирьох тижнів і більше.

Кір має серйозні ускладнення: захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.
На кір хворіють не лише діти, а і дорослі: під загрозою всі, хто не має щеплення. У разі контакту з хворим на кір негайно зверніться до лікаря.

«Специфічного лікування від кору немає, але ви можете попередити захворювання. Єдиний надійний спосіб захиститися від кору – вакцинація», — додали у МОЗ.

Джерело: Тиждень.ua

Ще статті по темі

Back to top button