Надзвичайні події

Водій «Москвича» збив 16-річну дівчину

Увечері 13 травня в Бахмацькому районі сталася ДТП. Водій невстановленого автомобіля збив 16-річну дівчину, яка рухалась узбіччям, і залишив місце події.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Одразу після надходження інформації про дорожньо-транспортну пригоду були зорієнтовані наряди поліції, що відповідають за безпеку дорожнього руху. Прибувши на місце події, працівники Бахмацького райвідділу поліції встановили свідків автопригоди, які вказали на причетність до пригоди автомобіля «Москвич».

Протягом кількох хвилин поліцейські встановили реєстрацію цього автомобіля та особу водія-утікача, а невдовзі й вийшли на його слід. Автівка з механічними пошкодженнями капоту та залишками крові була знайдена у одному з дворів села. Господар пояснив, що автівку в нього залишив кум, який проживає на сусідній вулиці.

30-річний водій спав удома, у розмові з поліцейськими він не заперечував своєї причетності до автопригоди та дав правдиві свідчення. Згідно з висновком медичного обстеження, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Постраждала дівчинка зі струсом головного мозку, закритою черепно-мозковою травмою голови та численними забоями була доставлена на лікування до Бахмацької лікарні.

Автомобіль затриманий і поставлений на арештмайдан.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) — карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Поліція наголошує, що кожен водій, який покинув місце ДТП, замість того, аби надати першу медичну допомогу постраждалим і викликати лікарів (багато кому з них це врятувало б життя), обов’язково буде затриманий і постане перед судом.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button