Новини

Найкращі платформи для відеоблогів

Якщо ви вже давно збираєтесь почати власний відеоблог, але не впевнені як це зробити аби досягти успіху, радимо переглянути наш список найбільш підходящих для цього платформ.

Існує чимало платформ, де ви можете продемонструвати свій талант і створити свою особистість. Але з такою кількістю онлайн-платформ, доступних сьогодні, вибрати правильну може бути надзвичайно важко.

Нижче наведені найкращі платформи для відеоблогерів, які прагнуть досягти успіху у цій популярній сьогодні сфері.

1. YouTube

Коли мова йде про відеоблоги, YouTube має бути платформою номер один, яку варто розглянути. Насправді відеоблоги почали по-справжньому розвиватися лише після появи YouTube. Ця платформа була створена досить давно і вже налічує понад 1 мільярд користувачів, а щохвилини в YouTube завантажується понад 500 годин відео.

Ви можете створити власний канал на YouTube і завантажувати свій контент. Крім того, YouTube дозволяє монетизувати ваш канал, розміщуючи рекламу у своїх відео. Ви також можете покращувати динаміку свого каналу, рекламуючи його.

Однак, майте на увазі, що оскільки YouTube є найпопулярнішою платформою для ведення відеоблогів, вона дуже конкурентна. Креативність та регулярне розміщення публікацій додасть шансів залучити аудиторію та розкрутити канал.

2. Instagram

Завдяки великій базі користувачів, що нараховує близько мільярда, Instagram швидко набув популярності як платформа для обміну фотографіями в соціальних мережах. Однак із появою Instagram Reels і Instagram Video відео також стали популярними на платформі.

За допомогою Instagram Video ви можете ділитися довшими відеоблогами, які найчастіше являють собою ваш розпорядок дня, відеоблоги про подорожі тощо. Оскільки короткі відео сьогодні в тренді, ви можете використовувати Instagram Reels, щоб завантажувати коротші кліпи свого відеоблогу, щоб привернути увагу аудиторії. Крім того, Instagram Live та Stories дозволять вам створити міцніший зв’язок із вашими підписниками.

Варто теж зазначити, що Instagram може похвалитися потужними рекламними можливостями, а використання хештегів допоможе впевнитися в тому, що ваші блоги знаходить відповідна аудиторія.

3. Twitch

Маючи понад 15 мільйонів щоденних відвідувань, Twitch є однією з найпопулярніших потокових платформ і улюбленою серед новачків. Чимало блогерів надають перевагу прямим трансляціям, а Twitch просто створений для цього.

Twitch завжди був популярною платформою для геймерів, які транслюють свої ігри в прямому ефірі. Багато платформ, у тому числі PokerStarsSteam та EA, дозволяють підключити ваші облікові записи до Twitch, щоб ви могли легко розпочати та провести трансляцію.

З появою категорії IRL ми бачимо, як платформа відкриває двері в інші ніші. IRL – це скорочення від «у реальному житті» (in real life). Так, останнім часом на Twitch з’являється все більше контенту, не пов’язаного зі стрімінгом відеоігор, а саме створення витворів мистецтва, відео-реакції тощо.

Twitch також дозволяє спілкуватися зі своєю аудиторією в чаті в прямому ефірі, де ви можете ставити запитання та давати відповіді, дякувати глядачам за донати та вітати нових підписників.

4. TikTok

Оскільки короткі відео стають все більш модними, завантаження коротших відеоблогів у TikTok має багато переваг. Це чудова платформа для набуття популярності за короткий проміжок часу. З моменту створення у 2016 році TikTok став додатком номер один за швидкістю росту серед соціальних мереж і вже має понад 1 мільярд користувачів.

Ви можете створювати швидкі та захоплюючі відеоблоги на TikTok тривалістю від 15 секунд до 3 хвилин. Ви також можете погратися з фільтрами, додавати звукові доріжки та використовувати круті ефекти у своїх відео.

Крім того, в TikTok є можливість створювати контент на популярні теми та доєднуватись до трендових челенджів, щоб збільшити охоплення аудиторії.

5. Vimeo

Якщо ви професійний влогер або ж хочете ним стати, Vimeo є прекрасною платформою для показу своєї творчості. На Vimeo ви не знайдете контенту низької якості, адже він відомий своїми артистичними відео. На платформі є спеціальний розділ з уроками, які можуть допомогти вам створити відео кращої якості.

Як влогер або творець контенту ви можете відстежувати його ефективність за допомогою панелі аналітики. Цю функцію, а також більше пам’яті та розширений контроль конфіденційності можна отримати, перейшовши на один із преміальних планів підписки.

Крім того, тут немає реклами. І якщо ваш контент справді хороший, ваші відеоблоги можуть потрапити в список кращих відео на думку представників Vimeo.

Ведення відеоблогів – це процвітаюча багатомільйонна індустрія, яка може стати чудовим способом додаткового, а іноді й основного заробітку. Кожна з цих платформ для відеоблогів пропонує щось, що допоможе вам побудувати свою кар’єру влогера. І вам не обов’язково вибирати тільки одну з них – чому б не розпочати роботу з кількома, аби збільшити охоплення та власні шанси на успіх?

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button