Новини

Наскільки важливий кисень для людини

Жоден організм не здатний існувати без кисню. Дефіцит призводить до серйозних наслідків, включаючи набряк мозку. Сучасний темп життя не завжди дозволяє людині відвести час на прогулянку по парку чи в лісі на свіжому повітрі. Допомогти з цією проблемою можуть лише лікарні чи медичні апарати.

Оздоровчі та лікувальні заклади

В стаціонарах та реанімаційних відділеннях лікарняних закладів, шпиталях, реанімобілях, сільських та селищних лікарнях присутні кисневі концентратори, вироблені виробниками, які мають продуктивність у межах від 5 до 10 літрів кисню на хвилину. Вони використовуються для допомоги пацієнтам з симптомами кисневого голодування. Навіть заклади, в яких спостерігається мало вікон та напівтемрява іноді можна зустріти подібні апарати. Адже подібні клуби роблять все для комфорту людей. Варто зауважити, що букмекерські контори без верифікації, котрі працюють онлайн пропонують комфортне користування вдома без кисневого голодування.

Профілактичне дихання киснем

Для профілактичного дихання киснем ідеальним варіантом є компактний пристрій, який забезпечує виробництво 3-5 літрів кисню на хвилину. Зазвичай подібний апарат присутній в санаторіях та профілактичних закладах. Після кількості сеансів кисневої терапії пацієнт відзначає:

  • Покращення якості сну;
  • відсутність запаморочення;
  • нормалізування артеріального тиску;
  • покращення загального самопочуття.

Крім того, покращується стан волосся та шкіри.

Пінний коктейль

Кисневі коктейлі відомі також як «пінка» в останні роки стають все більше популярними. Вони сприяють:

  • підвищенню імунітету;
  • швидкому схудненню;
  • виведенню шкідливих речовин із всіх клітин тіла;
  • поліпшенню функціонування шлунково-кишкового тракту.

Пінні напої сьогодні можна знайти та смакувати як у кисневому барі. Їх можливо приготувати самостійно вдома. Для цього потрібен домашній кисневий концентратор з продуктивністю від 3 літрів на хвилину.

Відчуття людини при кисневому голодуванні

Відчуття недостатньої кількості кисню – не єдиний симптом. У людини спостерігається:

  • Головний біль,
  • запаморочення,
  • утруднене дихання.

Артеріальний тиск сильно зростає, а координація рухів погіршується. У тяжких випадках шкіра набуває синюшного відтінку, на ній з’являються рясні краплі поту.

Для вимірювання рівня кисню в крові використовують пристрій пульсоксиметр (нагадує прищіпку). Щоб визначити рівень кисню в крові, потрібно надягнути прилад на палець та натиснути кнопку. Результати автоматично відображаються на дисплеї. Нормальним вважається 95 -100 %. При відображенні менших значень, варто негайно звернутися до лікаря. Лікування хворих на гіпоксії розробляється спеціалістом в індивідуальному порядку. Зазвичай застосовується комплексний підхід, який сприяє покращенню самопочуття і забезпечує додаткове постачання кисню.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button