Політика

Кабмін вирішив зібрати з кожного мешканця багатоповерхівки додаткових 100 грн, – «Наш край»

Кабмін намагається створити чергову «годівницю» для чиновників та зібрати з мешканців багатоповерхівок по 100 грн. за сертифікати енергоефективності.

Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат Антон Кіссе.

За його словами, уряд має відкликати законопроект «Про енергетичну ефективність будівель», який передбачає виготовлення сертифікатів енергоефективності багатоповерхівок за рахунок людей.

«Законопроект передбачає, що кожен будинок, незалежно від часу будівництва, повинен буде отримати сертифікат енергоефективності. Видаватимуть ці документи сертифіковані Кабміном компанії, а оплачуватимуть люди. Зрозуміло, що сертифікацію пройдуть тільки «потрібні» структури, а кінцевим отримувачами прибутків будуть чиновники», – зазначив Антон Кіссе, наголосивши, що за оцінками експертів вартість сертифікату енергоефекивності для одного мешканця багатоповерхівки буде щонайменше 100 грн.

Тому, наголосив співголова «Нашого краю», Кабмін має відкликати свій законопроект та внести новий.

«Видача сертифікатів енергоефективності багатоповерхівкам має відбуватися виключно на безоплатній основі», – повідомив він.

Загалом, на його думку, в умовах економії енергоресурсів ідея поставити на облік кожен будинок – правильна. «Проте уряд має зважати кожен свій крок та не провокувати корупцію чи створення «годівниць» для чиновників», – підсумував Антон Кіссе.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про енергетичну ефективність будівель» (№4941), який передбачає запровадження сертифікації енергоефективності приміщень, в тому числі і жилого фонду.

Згідно з документом, оплату виготовлення сертифікатів енергоефективності здійснюватимуть за рахунок замовника, в тому числі ОСББ або управителя багатоквартирного будинку.

 

Ще статті по темі

Back to top button