Політика

Активісти допомагають постраждалим від вибухів в Ічні

*Актуально

Депутати та активісти політичної партії «Наш край» на Чернігівщині допомогли постраждалим від вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні.

Як повідомила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ірина Грозенко, вона разом із командою працювала у с. Світанок Ніжинського району, де було створено евакуаційний пункт, у якому розмістили понад 200 людей із сіл Заудайка та Монастирище Ічнянського району.

«Разом із депутатом Ніжинської міської ради Іриною Онокало ми доставили ліки, оскільки там була потреба в медикаментах. Керівник місцевого підприємства «Ксена» Григорій Макаренко допоміг із продуктами харчування, було налагоджено роботу їдальні. Також допомагали місцеві активісти Ольга Крупина й Анатолій Величенко», – розповіла Ірина Грозенко.

«Депутат упевнена, що в цій надзвичайній ситуації ніхто не може залишатися байдужим. «Треба згуртуватися, аби подолати негаразди. Важливо, щоб люди, які тимчасово залишили свої домівки, не були наодинці з бідою», – наголосила вона.

Із Борзни доставила допомогу постраждалим депутат обласної ради від «Нашого краю» Лариса Осадчук. Вона зазначила, що ще вранці 9 жовтня уточнила потреби постраждалих у місцевій райдержадміністрації – і теж відвезли з командою в евакуаційні пункти продукти харчування та предмети першої необхідності, теплі речі. Гуманітарну допомогу надав із Носівки депутат обласної ради від «Нашого краю» Сергій Баришовець.

Як повідомлялося, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу.

Із прилеглих територій евакуйовано понад 12,5 тисячі осіб. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Для запобігання надзвичайних ситуацій від газопостачання відключено м. Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району. Працює оперативний штаб ДСНС, поліції та Нацгвардії. Ліквідація надзвичайної ситуації в Ічні триває.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button