Політика

Андрій Садовий: «Чернігів — круте місто, але потребує серйозних інвестицій»

*Імідж

«Сто років тому було правило: «Є річка — є місто». Зараз правило інше: «Є аеропорт — є місто». Кандидат у Президенти України Андрій Садовий каже, що кожного разу, коли приїздить до Чернігова – закохується в місто. Але місто потребує серйозних інвестицій та розвитку.

Насамперед місту потрібен аеропорт, заявив Садовий під час робочого візиту до Чернігова. На його переконання, за умови нормального сполучення місто могло би отримувати значні додаткові кошти від туристів.

«Турист, який витрачає на лоукост 6-10 доларів залишає в місті близько 200 доларів. Львів приймає 2,5 мільйони туристів на рік, отже таким чином гості інвестують в економіку міста майже 15 мільярдів гривень. За рахунок туризму розвивається малий та середній бізнес, а це робочі місця і податки», — ділиться розрахунками політик.

Відтак, на його думку, Чернігів повинен мати прямі рейси, які з’єднують його з іншими містами:

«Має бути сполучення з Харковом, Ужгородом, Дніпром. Бо зараз турист приїздить в Київ і вже не факт, що до Чернігова він доїде. Його перехоплять».

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий презентував ідею національного лоукоста, який мав би з’єднати  країну завдяки дешевим авіаперельотам.

Ще статті по темі

Back to top button