206 округПолітика

Аваков, Луценко і Ситник мають убезпечити Чернігів від спроб ОЗУ захопити повноваження народного депутата, — звернення фракції «Наш край» у міськраді Чернігова

Фракція партії «Наш край» у Чернігівській міськраді підготувала та винесла на депутатське обговорення проект звернення до міністра внутрішніх справ, генпрокурора та голову НАБУ щодо фактів підкупу виборців під час проміжних виборів народних депутатів в окрузі № 206.

Автори документу наголошують, що кандидатом у народні депутати М.Микитасем створено мережу для масового підкупу виборців.

«Представники цього кандидата масово роздають виборцям гроші – від 150 до 500 гривень, продовольчі набори, надають безоплатні послуги. Ці дії, спрямовані на підкуп виборців, є очевидним порушенням законності.

Так само, як і дії іншого кандидата – представника Аграрної партії Г.Ткаченка, чия команда роздала 15 тисяч енергозберігаючих лампочок. Під час їх роздачі відбувався процес незаконного збору персональних даних громадян, що у подальшому бути основою для створення мережі зі скупки голосів», — зауважили у зверненні.

«Кримінальні схеми масово здійснюють провладні кандидати, що мають адмінресурс міської влади та прикриття керівного складу правоохоронних органів.

Саме такі злочинні схеми були задіяні у другому турі голосування на місцевих виборах 2015 року. Тоді їх  здійснювали через благодійний фонд «Поліський оберіг». Сьогодні ця організація знову готується скупати голоси і душі чернігівців», — наголосили у «Нашому краї».

Депутати міськради вважають, що у Чернігові відбувається спроба «встановити результат виборів за рахунок підкупу і маніпуляцій».

«Ідеться про створення організованого злочинного угруповання, що прагне у незаконний спосіб захопити повноваження народного депутата України. Владні органи, покликані забезпечувати законність на території Чернігівщини, відсторонилися від конституційних обов’язків щодо захисту прав і свобод громадян.

Участь посадових осіб у явно незаконних схемах свідчить засвідчує можливість їх підкупу зацікавленими особами з метою використання на свою користь адмінресурсу», — наголосили у зверненні.

У фракції «Наш край» вимагають від Генпрокуратура, очільника МВС та голови НАБУ негайно зреагувати на факти підкупу у 206-му виборчому окрузі.

«Звертаємося до керівництва цих правоохоронних органів з вимогою відкрити кримінальні провадження, створивши слідчо-оперативні групи з розслідування незаконних дій. Переконані, спроби зазіхання на конституційні права і свободи громадян мають отримати жорстку відсіч з боку правоохоронних структур.

 

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Вот уж сильно удивлюсь, если Атрошенко «Наш край» послушает! Не смотря на все документы, останется Микитась без наказания((((( Атрошенко ни за что не разрешит попереть с гонки своего бизнес-партнера((((

  2. Очень очень грустно, что даже при наличии доказательств Микитась продолжит строить свои пирамиды, как Атрошенко в прошлом году(( Не зря мэр подарил своему столичному бизнес-партнеру фонд свой благотворительны(((((

Back to top button