Політика

Частина депутатів покинула засідання: відбулася сесія обласної ради в онлайн-форматі

Депутати обласної ради зібралися на сесію, але не в залі, а онлайн – за своїми комп’ютерними моніторами. І розглянули 60 питань порядку денного.

Сергій Баришовець, голова фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді, зазначає, що особливих причин проводити сесійне засідання в онлайн-форматі не було. Тим паче, що не всі депутати підтримують ідею про онлайн-засідання, кажуть, що треба збиратися в залі. Втім, напередодні сесії депутати отримали розпорядження голови обласної ради, що все відбудеться дистанційно.

Сергій Баришовець пояснив, чому питання про формат сесії принципове.

«На мою думку, не мають права голосувати депутати-чоловіки, які нині перебувають за кордоном, які, до речі, виїхали ще в лютому минулого року. Вони сидять десь на курортах і голосують за рішення, що стосуються Чернігівської області. Є такі депутати», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Баришовець.

Та хай би там що, загалом засідання відбулося конструктивно, хоча пристрасті час від часу вирували.

«Навіть були враховані наші пропозиції й усунуті недоліки ще з минулої сесії», – наголосив Сергій Баришовець.

Основні питання порядку денного стосувалися економічного блоку. Щоправда, були й інші питання.

«Багато прийнято технічних питань – про припинення державних підприємств. Ідеться про шість лісгоспів. Це потрібне питання, щоб правонаступники могли далі працювати.

На жаль, зняли питання про «Ялівщину». Про затвердження проєкту території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Його вже другу сесію не розглядають. І ситуація ніяк не вирішується.

Цікаве питання – право на викуп орендованого майна. Це продали так званий «Чикен хат» у центрі Чернігова без аукціону за мільйон 600 тисяч чи мільйон 800 тисяч гривень. Проголосували більшістю голосів. І так само до голосування за це питання додалися депутати, які перебувають за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікава знахідка у Чернігові: у руїнах розбомбленої школи знайшли вцілілу цінну картину

Ще було одне питання – про ініціативу передати «Центр дитячо-юнацького туризму», що в урочищі Ялівщина, в підпорядкування області. Щоб можна було на цей об’єкт виділяти кошти. Але це питання не проголосували. Питання подавав депутат Юрій Музика від «Нашого краю». І він хотів, щоб було переголосування з цього питання, але голова обласної ради відмовилася від переголосування», – розповів Сергій Баришовець.

За його словами, після такого ставлення до депутатів деякі обранці покинули онлайн-сесію. Що далі відбувалося на сесії, Сергій Баришовець уже до дрібниць не знає. Але проінформований, що надалі стабільно працювали 33 чи 34 депутати. І мабуть, проголосували за всі питання, які лишалися на порядку денному.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button