Політика

Чи варто продавати майно «Укрзалізниці»

*Актуально

Серед планів «Укрзалізниці» на 2019-2020 роки – розпродавати державну власність і підвищувати тарифи на перевезення пасажирів.

За словами депутата Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергія Баришовця, Мінінфраструктури та «Укрзалізниця» вже не перший рік ведуть розмови про продаж залізничної інфраструктури в приватні руки. І ось вони зізналися, що планують реалізацію пілотного проекту «передачі в концесію» двох залізничних вокзалів.

У лютому вже запланована нарада «Укрзалізниці» з Європейським банком реконструкції і розвитку та представниками уряду на цю тему. Водночас «Укрзалізниця» заявляє, що так звані стейкхолдери – зацікавлені в покупці вокзалів сторони – уже відомі, щоправда, ще не відомо, яких саме об’єктів.

«Окрім розпродажу вокзалів, «Укрзалізниця» планує черговий «весняний подарунок» українцям – підвищення вартості квитків на 25%. І взагалі, на думку менеджерів «Укрзалізниці», єдиний шлях до беззбитковості компанії – це підвищувати і підвищувати вартість перевезень. Водночас вони й не подумали, що українці просто не матимуть за що їздити, й кількість перевезень впаде», – зазначив Сергій Баришовець.

«Наш край» закликає уряд і профільного міністра негайно припинити підготовку до розпродажу державного майна та звільнити топ-менеджерів «Укрзалізниці», які мріють про «економічно обґрунтовані тарифи» для пасажирів, а самі користуються службовими авто та літаками. Українцям уже вистачає величезних платних залів очікування у вокзалах за недостатніх безкоштовних місць очікування.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button