Політика

Епопея з Ічнянською міською виборчою комісією дійшла свого апогею

Епопея ситуації з Ічнянською міською виборчою комісією на виборах до Ічнянської міськради досягла свого апогею, але не в розумінні розквіту. Апогеєм у цій ситуації є кардинальна зміна положення речей, результатом чого стало узаконене беззаконня. Напередодні дня голосування, в ніч перед днем голосування (з 28.10 на 29.10), відбулося засідання Київського апеляційного адміністративного суду, що визнав: виявляється, всі рішення комісії є законними, а отже правовими по відношенню до виборців, – повідомляє на своїй сторінці у Facebook чернігівський правозахисник Микола Торбєєв.

Цікавим є той факт, що саме на це засідання прибув десант із п’ятьох представників ЦВК: троє на засідання і двоє – на підтримку на лаві запасних. Цікавими були аргументи цих представників, серед яких звучало: це державна справа/інтерес, вибори не можна зривати тощо. Але вони не знайшлися, що сказати з приводу триваючої бездіяльності та невтручання самої ЦВК у цю ситуацію.

Суд прийняв вищенаведене рішення, ігноруючи попередні три з даних обставин, які є обов’язковими. Тобто шість судових колегій ствердно встановили порушення дій комісії і ось знаходиться одна, що під страхіттями ЦВК про загрозу державним інтересам перекреслює попередні рішення колег і приймає нове рішення з новим трактуванням положень закону.

«Абсурд! Колеги, юристи в мантіях, про преюдицію ні, ні чули? Це та сама ситуація, коли хочеться спалити свій диплом про юридичну освіту і попіл розвіяти по вітру. До чого призвело незаконне та непропорційне утворення виборчих округів, дам аналіз пізніше, після оприлюднення результатів голосування. Те, про що доводилося мені говорити та доводити в судах і перед комісією, про ризики порушення прав громад, – фактично відбулося», – зазначив Микола Торбєєв.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button