Політика

Чи є необхідність закривати дитсадок №3?

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді не підтримує закриття дитячого садка №3 по вул. Музичній, 9 в обласному центрі. Відповідне рішення про закриття ДНЗ №3 шляхом ліквідації його як юридичної особи виноситься на сесію міськради 31 січня.

За словами депутата міськради від «Нашого краю» Віктора Бистрова, закриття навіть непрацюючого дитячого садка є нелогічним, адже в міста не так багато можливостей будувати нові дитячі садки.

«У 90-ті роки влада пішла шляхом закриття дитячих садків, але коли народжуваність зросла, то місць для дошкільнят у наявних закладах не вистачало», — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському садочку знову побили малюка

Віктор Бистров також наголосив, що пояснення про недостатність коштів для подальшого ремонту дошкільного навчального закладу №3 здаються недоречними, адже бюджет розвитку Чернігова цього року налічує приблизно 700 млн грн.

«Я переконаний, що можна знайти не першочергові витрати в бюджеті і забезпечити роботу ще одного дитячого садка, щоб розвантажити інші», — наголосив депутат від «Нашого краю».

Він уточнив, що в будинках навколо дитсадка налічується понад 150 дітей дошкільного віку, але вони відвідують інші дитсадки, тоді як є можливість водити дитину в дитсадок біля дому.

«Якщо батьки знатимуть, що дитсадок сучасний, затишний, у ньому хороші умови, то водитимуть дітей», — сказав Віктор Бистров.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button