Політика

Фракція «Наш край» Чернігівської міськради звітує про роботу в 2017 році

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді продовжує працювати над виконанням своєї виборчої програми «Чернігівська перспектива».

Як наголосив керівник фракції Олександр Соколов, депутати «Нашого краю» у своїй діяльності займають конструктивну позицію: підтримують усі рішення, що сприяють розвитку міста, і не голосують за ті, що погіршують ситуацію у Чернігові. Він зазначив, що депутати традиційно схвалюють міські цільові програми (освіта, медицина, екологія, спортивні майданчики тощо), адже це поліпшує ситуацію в окремих галузях, пропонують стратегію їх поступального розвитку. Натомість фракція категорично не підтримує рішень, що безпосередньо чи опосередковано знижують рівень життя мешканців Чернігівщини. «Наприклад, депутати «Нашого краю» принципово виступили проти схвалення рішення про запровадження платних послуг в освітніх закладах міста Чернігова для мешканців інших міст. У результаті рішення не було прийнято. Ми крок за кроком виконуємо свої зобов’язання та втілюємо в життя нашу програму», – сказав Олександр Соколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» матиме фракції у Городнянській та Височанській ОТГ

Щодо виконання окремих пунктів програми:

«Здоровий спосіб життя». Уперше в Чернігові завершується будівництво сучасного майданчика зі штучним покриттям європейської якості для дворового футболу на вулиці Льотній вартістю майже 1,5 млн грн, ініційованого депутатом «Нашого краю» Богданом Ткаченком. На 2018 рік у бюджеті передбачені 14 млн гривень на реконструкцію стадіону «Локомотив».

«Достойна освіта». Фракція «Наш край» розробила та подала на розгляд виконкому Чернігівської міськради програму оновлення дитячих і спортивних майданчиків у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста на 2018-2020 роки. Програма передбачає поступову заміну застарілого обладнання на сучасне.

«Соціальний захист». У 2017 році фракція стояла біля витоків програми допомоги родинам з онкохворими дітьми (10 тис. грн допомоги на родину). Завдяки активній позиції депутатів фракції забезпечено безкоштовний проїзд пільговиків у громадському транспорті, попри відсутність субвенції з держбюджету. У 2017 році саме «Наш край» ініціював запровадження збільшеного розміру допомоги для чернігівських родин із новонародженими дітьми і наполіг, аби муніципальні виплати мали не тільки ті, у кого народилася третя і наступна дитина, а всі родини з новонародженими дітьми (при народженні першої дитини – 5 тис. грн, другої – 10 тис. грн, третьої – 20 тис. грн).

«Екологічна безпека». У програмі поліпшення екологічного стану м.Чернігова забезпечено фінансування робіт щодо очищення р. Стрижень та водойм у Центральному парку культури і відпочинку. За участі «Нашого краю» продовжено мораторій на будівництво поблизу паркових зон, а саме – Кордівки та Березового гаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» домігся врахування пропозицій щодо ремонтів місцевих доріг на Чернігівщині

Як зазначив депутат Чернігівської міськради від «Нашого краю» Віктор Бистров, депутати політичної сили беруть активну участь у вирішенні окремих житлово-побутових, інфраструктурних і матеріальних проблем виборців, через подання запитів і звернень. Звітують про свою діяльність під час зустрічей із людьми. Також депутати фракції дбають про якісне дозвілля для дітей і підлітків, організовуючи пізнавальні екскурсії по області та історичних місцях України.

«Для діяльності депутатів фракції «Наш край» характерне послідовне і фахове виконання передвиборчої програми. Наші депутати – досвідчені управлінці і люди справи, які захищають інтереси громади», – наголосив Віктор Бистров.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button