206 округПолітика

Аграрна партія теж буде скуповувати голоси по 206-му?

У той час, як чернігівська поліція і Комітет виборців України не бачать такої поширеної незаконної схеми «агітації», як підкуп виборців, дедалі більше кандидатів беруть собі на озброєння цю «непомітну» технологію.

Дуже хотілося б, щоб чернігівські стражі порядку нарешті звернули увагу на факти роздачі матеріальних благ самовисуванцем по 206-му (фактично від Аграрної партії України) Григорієм Ткаченком, прочитавши хоч би неодноразові публікації про це в чернігівських ЗМІ.

Фермер Григорій Ткаченко з с. Лукашівка (ФГ «Напорівське»), який розпочинав свою політичну кар’єру як депутат чернігівської районної ради від партії «Сильна Україна», «прославився» за рахунок оригінальних передвиборчих подарунків — лампочок.

«Точної кількості лампочок, яку планується роздати по 206-му округу, кандидат так і не назвав. Однак заступник голови Чернігівської обласної партійної організації Аграрної партії України Арсен Дідур зазначив, що роздадуть стільки, скільки буде потрібно.

«Ну, скільки? 10 чи 15 тисяч», — заявив Дідур на прес-конференції.

Передвиборчу кампанію аграрія Ткаченка і його агітаторів можуть звинуватити у незаконному заволодінні персональними даними виборців, які вони збирали в обмін на енергозберігаючі лампочки.

Зібрана база даних може бути використана і для сітки з прямої скупки голосів. Із власних джерел журналістам ЧЕline стало відомо, що правоохоронні органи вже відпрацьовують цю версію і певні свідчення вже є.

«ЦВК надала досить розмиту відповідь про те, що остаточне рішення, чи є це фактом підкупу, має прийняти суд, і вони вже направили відповідне звернення щодо цього випадку до чернігівської поліції», – зазначив регіональний координатор ГМ ОПОРА Святослав Бабіля.

У свою чергу, у штабі кандидата в народні депутати по 206-му округу Григорія Ткаченка не вбачають в укладанні угод із виборцями ознак підкупу. В угоді йдеться про подарунок виборцеві лише однієї лампочки, що є агітаційним матеріалом, оформленим відповідним чином.

Стосовно інших пунктів програми, де йдеться про заміну всіх освітлювальних приладів в помешканні виборця, то реалізація цього пункту здійснюватиметься вже після виборів у випадку перемоги кандидата Ткаченка.

Важко не помітити підкупу, коли з виборцем (саме «виборцем», бо угоду укладає кандидат у народні депутати) підписується угода, внаслідок якої «виборець» отримає як вигоду заміну всіх освітлювальних приладів у разі перемоги кандидата, із яким укладає угоду.

Тобто, користуючись логікою і взаємозв’язком термінів, якщо проголосувати за Григорія Ткаченка і він переможе – вам замінять усі лампочки на енергозберігаючі? Тільки «сліпі» і «глухі» можуть не помітити офіційного задокументованого підкупу «в кредит»!

 

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Да куда этим ребятам до микитася в подкупе ?? у этого одизного застройщика Микитася денег столько что в подкупе с ним соперничать просто некому , пусть дажеп не пытаються , и не портят себе имидж

  2. То продовольственные пакеты от Микитася, то лампочки от Ткаченко… Народ у нас и вправду глух и слеп ((( Особенно конечно расстраивает, что полиция как-будто специально не видит всех этих нарушений ((( Что повторяются прошлые выборы? На посту очередной «Шевцов»?..

  3. все просто.право голоса имеет гражданин которыи платит налоги.ВСЕ!!!!!!!никаких придурковатых пенсионеров тыпых студентов продаюшихся за 100 гривен.и тогда посмотрите на результат

Back to top button