Політика

Галина Петруша: «Об’єднаю зусилля і депутатів усіх рівнів, і місцевих жителів для розбудови Парафіївської громади»

Вислів «Де народився – там і згодився» для Галини Петруші, директора Парафіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., не просто слова. Це життєве кредо цієї знаної в селищі жінки, яка завжди займала і продовжує займати активну громадянську позицію.

Усе свідоме життя Галини Петруші пов’язане з Парафіївкою, куди в ранньому дитинстві разом із родиною переїхала з сусідніх Лисогорів, де, власне, й народилася. З самого малечку вирізнялася серед багатьох однолітків неабиякою наполегливістю, жагою до знань і загостреним почуттям справедливості. Мабуть, це й визначило її подальшу долю – стати педагогом. Тож спершу закінчила Прилуцьке педучилище імені Івана Франка, а після навчання повернулася до рідної школи вчителем початкових класів. Потім було заочне навчання на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 14 років діяльності – на посаді заступника директора школи з виховної роботи, а з 2008 року і по цей день Галина Леонідівна очолює навчальний заклад, до речі, один із кращих у районі.

«За 37 років діяльності на освітянській ниві було зроблено чимало для розвитку нашого навчального закладу, – розказує Галина Петруша. – Ми пишаємося і своїми випускниками, і нинішніми учнями. І педагогічний колектив  згуртований, активний, цілеспрямований».

З-поміж іншого неабияк пишається жінка і тим, що вдалося залучити колег до волонтерської діяльності, пов’язаної з допомогою нашим воїнам, які відстоюють суверенітет України на буремному сході. Подаровані бійцями бойові прапори займають почесне місце в навчальному закладі та допомагають виховувати почуття патріотизму в місцевої малечі.

Та не лише освітянськими проблемами переймалася і нині переймається директорка. Багато років поспіль жінка відстоювала інтереси жителів Парафіївки як член виконавчого комітету і депутат селищної ради. Люди завжди зверталися до неї зі своїми клопотами і турботами, бо були переконані – вона неодмінно допоможе. Саме тому в 2015 році довірили Галині Петруші представляти свої інтереси вже в Ічнянській районній раді, куди вона пройшла як депутат від політичної партії «НАШ КРАЙ». До речі, Галина Леонідівна є головою постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку.

Варто зазначити, що Парафіївська об’єднана територіальна громада стояла біля витоків процесу децентралізації на Чернігівщині й однією із перших долучилася до неї. Тож гідно продовжити розпочату п’ять років тому справу – основне завдання, яке нині ставить перед собою Галина Петруша, представник на посаду голови Парафіївської ОТГ від партії «НАШ КРАЙ».

«Будемо залучати для розвитку територій позабюджетні додаткові кошти, – ділиться планами Галина Петруша. – А відтак – налагоджувати співпрацю з міжнародними фондами, шукати цікаві програми, гранти, що могли б позитивно вплинути на розвиток усієї громади в будь-якій сфері. Це, зокрема, сприятиме створенню нових робочих місць і поверненню молоді в сільську місцевість».

Для цього Галина Петруша хоче об’єднати зусилля і депутатів усіх рівнів, і місцевих жителів.

*Політична реклама

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button