Політика

Ігор Романенко: В умовах карантину влада має підтримати малий і середній бізнес

*Актуально

На початку листопада депутати не спромоглися відтермінувати запровадження обов’язкових касових апаратів (реєстраторів розрахункових операцій – РРО). І це незважаючи на те, що підприємці вимагають не відтермінувати запровадження РРО платникам єдиного податку другої – четвертої груп, а залишити спрощену систему без змін. Наразі Верховна Рада України проголосувала за направлення законопроєкту на повторне перше читання.

Разом з тим, у парламенті з’явився законопроєкт №4101, який пропонує скасувати мораторій на документальні та фактичні перевірки бізнесу. Для платників податків із річним доходом до 20 млн грн пропонується продовжити мораторій, але лише до 1 липня 2021 року.

Як наголосив підприємець Ігор Романенко, якого обрано до Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», сьогодні підприємці суттєво потерпають від хаотичних спроб запровадити карантин в Україні та від економічної кризи. Водночас, ЗМІ повідомляють про те, що заклади для еліти продовжують працювати, незважаючи на так званий карантин вихідного дня.

«Наш край» вимагає від влади не заважати підприємцям. Потрібно надати їм можливість годувати свої сім’ї та сім’ї людей, які у них працюють.

«Партія виступає за максимальне спрощення їхньої роботи (збереження наявної системи), мораторій на перевірки та утримання від непродуманих карантинних заходів. Має бути посилений контроль за дотриманням безпечних умов роботи підприємців без припинення їхньої роботи», — підкреслив Ігор Романенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button