Політика

Кандидат від Зеленського по 209 округу Чернігівщини завалив рейтинг партії

Триває активний період передвиборчих протистоянь. На Чернігівщині не обходиться без парадоксів. По 209 виборчому округу кандидат від партії «Слуга народу», яка має найбільший кредит довіри у населення, за два місяці примудрився втопити не лише власний рейтинг, а й завалити рейтинг партії, від якої балотується. Мова йде про Валерія Зуба.

Про це повідомляє Espreso.

Як вже зазначалося, у рейтингу політичних партій зберігає лідерство в уподобання виборців 209-го округу партія «Слуга народу», яку готові підтримати 28% виборців. Але спостерігається негативна динаміка – у травні цей відсоток складав 43%. Таке стрімке падіння рейтингу партії пояснюється тим, що кандидат від цієї політичної сили Валерій Зуб працює виключно на себе, таким чином дискредитує і валить рейтинг партії. Адже щоб за два місяці втратити підтримку майже половини прихильників – це своєрідний антирекорд.

А лідером рейтингу кандидатів у народні депутати по 209 виборчому округу є діючий нардеп Олександр Кодола. Він більше ніж в двічі випереджає своїх конкурентів та має 36% підтримки виборців.

За тиждень до проведення позачергових парламентських виборів, Інститут політичних та соціологічних досліджень оприлюднив результати електоральних вподобань виборців 209 округу з центром у місті Ніжині.

Серед тих, хто визначився і буде голосувати за Олександра Кодолу готові віддати свої голоси − 36 % виборців. На другому місці висуванець партії «Слуга народу» Валерій Зуб, якого готові підтримати тільки 15 % виборців. Варто зазначити, що рейтинг Валерія Зуба у порівнянні з іншими кандидатами-мажоритарниками на Чернігівщині найнижчий.

Третє місце посів кандидат від ВО «Батьківщина» Анатолій Гунько, рейтинг якого складає 14 %.

Крім цього, у відповідності до результатів опитування Олександр Кодола, серед кандидатів у народні депутати, є лідером серед довіри у виборців. Так йому довіряють майже половина опитаних респондентів (47%).

На другому місці у 209 окрузі ВО «Батьківщина», за яку готові віддати голоси 8% респондентів, третє місце з 5% рівнем підтримки розділяють Радикальна партія Олега Ляшка та «Сила і честь» тут фіксується стабільна тенденція, а результати подібні до травневих.

im-kodola

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної ради України відбудуться 21 липня 2019 року.

Дослідження проводилось з 2 по 6 липня 2019 року у містах Ніжин, Носівка та на території Ніжинського, Носівського, Варвинського, Срібнянського та Ічнянського районів. Відповіді під час опитування фіксувалися за допомогою планшетних комп’ютерів з використанням програми Collect. Дослідження проводилось з метою визначення електоральних уподобань виборців округу, в його рамках опитано 1200 респондентів. Похибка може складати 2,5 %. 

Джерело: espreso.tv

Ще статті по темі

Back to top button