Суспільство (відео)

«Срібний» переворот: депутати скинули голову ОТГ (Відео)

Перша установча сесія новообраних депутатів і голови Срібнянської об’єднаної територіальної громади почалася з бунту обранців. Хоча на початку ніщо не віщувало неприємностей.

«Радий вас вітати в цьому залі. І бажаю головне – депутатам конструктивної праці», — проголошує голова Срібнянської ОТГ Олег Куделя.

Далі обранці почали пригальмовувати роботу сесії, пропонуючи свої альтернативи лічильної комісії, порядку денного та секретаря громади.

«Я хочу, щоб надійшла пропозиція від депутата Цегури. Щоб проголосували за неї, а потім уже будемо далі», — зазначає депутат Срібнянської ОТГ Володимир Якименко.

Як з’ясувалось надалі, це були не просто забаганки обранців, вони готували під ґрунтя для справжнього регіонального перевороту.

«Куделя Олег Павлович і до цього часу є засновником ТОВ «Срібнянский Агробуд», тобто і далі продовжує корупційні дії. Пропоную внести питання про дострокове припинення повноважень голови Срібнянської селищної ради», — говорить депутат Срібнянської ОТГ Володимир Якименко.

«Відбувся суд, мене визнали винним у порушенні конфлікту інтересів, я виплатив штраф. Корпоративні права я свої передав», — відзначає екс-голова Срібнянської ОТГ Олег Куделя.

Звинуватили Олега Куделю в голосуванні за часів, коли він був селищним головою Срібного, за підприємство, засновником якого він був. Звинуватили – і двома третинами голосів забрали в нього повноваження голови громади, якими він не користувався, мабуть, і години.

Після цього головував секретар, і на сесії розглянули кілька процедурних питань.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

19 коментарів

  1. Так його ж громада вибрала, як депутати можуть простим голосуванням зняти

    1. Подивіться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Куделя і сьогодні засновник ТОВ “Срібнянський райагробуд”.Оце так голова-бізнесмен!

  2. А коли буде «переворот» у Новобасанській ОТГ Бобровицького району, де головою обрали того «діяча» Левченка, котрого за тиждень до виборів узяли на гарячому за отримання хабара?

  3. А хіба може бути головою громади злочинець?

  4. Щоб було всім зрозуміло, згідно статті 36 Закону України «Про запобігання корупції» (далі Закон) встановлено обов’язок особам юридичних осіб передавати в управління іншій особі належні їм корпоративні права після призначення (обрання) на посаду у порядку, встановленому Законом, шляхом укладення договору управління майном із суб’єктом підприємницької діяльності.
    Стаття 36 Закону не вимагає від посадової особи відчужувати (продавати, дарувати, тощо) підприємства або корпоративні права, для виконання вимог вказаної статті, достатньо передати їх в управління іншій особі.
    У разі передачі в управління підприємств та корпоративних прав іншій особі, посадова особа залишається засновником (учасником) того підприємства, відомості про що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб, підприємств та громадських формувань.
    А у Куделі є нотаріально оформлений договір на управління корпоративними правами, акт прийому передачі корпоративних прав, про це повідомлено в НАЗК в одноденний термін (все в рамках чинного законодавства). Та й внесок (розмір корпоративних прав) у нього смішний 4 тисячі гривень, за що він не отримав жодної копійки дивідентів. І це людина, яка тричі поспіль виграла вибори на посаду селищного голови, бо люди довіряють.
    Треба працювати депутатам з головою, а не гальмувати роботу ОТГ, вишукуючи різні причини.

  5. Яка передача і який договір!? Хто їх показав виборчій комісії чи на сесії? Чи Куделя хоч слово сказав депутатам про передачу корпоративних прав?

  6. А мега концерн президента Порошенка нікому не заважає? Не президент-бізнесмен?

  7. Як видно з Єдиного державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб, підприємств та громадських формувань майже всі керівники області, України, обласні депутати, депутати Верховної ради України є не тільки засновниками, а й кінцевими бенеціарами не одного, а кількох десятків підприємств з мільйонними отриманнями дивідентів, але це не було приводом для дострокового припинення повноважень. А тут 4 тисячі гривень внеску без участі в роботі підприємства, отримання дивідентів. Без підстав у перші 5 хвилин сесії — недовіра. Люди виходили на майдан та гинули, щоб змінити країну для нового життя. Для чого тоді потрібні були вибори,якщо знехтували вибором і думкою людей.Для чого жити тоді в такій країні.

  8. Депутати не рахуються з вибором громадян. Люди проголосували за Олега Куделю, але депутатів не влаштовує вибір громадян. Цього потрібно було очікувати. Вибори голови ОТГ виграла не та людина, яка потрібна більшості депутатів. Ця так звана більшість БППешників були впевнені, що вибори виграє, Олена Панченко, але люди довірили Куделі. От тепер депутати готові піти на будь-що щоб скинути Куделю.

    1. «так звана більшість ББПшників»??? Що за формулювання? А цю як ви кажете «так звану більшість» не громада вибрала? Нічого, що саме Олена Панченко зробила всю роботу щоб взагалі ОТГ створили, а от Куделя якраз був проти.

      1. А хто хотів об’єднуватись? Заставили силою та погрозами. Такого як у нас не було ні в одному районі Чернігівської області. А сільські голови не відстоїли своїх сільських рад. А тепер наробили таке (дмитренкові депутати) і поховались від виборців! Ганьба таким депутатам!

  9. «так звана більшість ББПшників»??? Що за формулювання? А цю як ви кажете «так звану більшість» не громада вибрала? Нічого, що саме Олена Панченко зробила всю роботу щоб взагалі ОТГ створили, а от Куделя якраз був проти.

  10. Панченко маріонетка Дмитренка,вона нічого не вирішує,точно так як і Бондаренчиха.

    1. Вас сам факт цього бісить, чи як? Зрозуміло як ясний день хто за ким стоїть. А що поганого в Дмитренку? Людина народний депутат, найбільший роботодавець району. Знову ж таки — його люди вибрали в верховну раду!!! І чи не здається вам, що непогано все таки щоб в районі була така людина.

      1. Бісить той факт,що волевиявлення 3000 людей розтоптали 19 чоловік. Найбільший роботодавець отруює промзону сушаркою.

  11. На сайті ,,Срібнянщини,, коментарі які йдуть всупереч генеральній лінії не проходять цензуру,Бобик не допускає.

  12. Навіщо тоді вибори робити, тільки людей туманить, уже без виборів би поставили Панченкову, хай відробляє

  13. патріот 3 це все затіяно для того щоб забрати ще більше землі в районі Діаманту і його сину все мало Згадайте як стала головою ради панченко Скільки грошей діаманти заплатили за це? Тепер це треба повернути А як? обрати головою ОТГ панченко Вона б повернула борг

Back to top button