Політика

ЛЮБОВ ЗУБИЦЬКА: ПОВЕРТАЮ ДОБРІ СПРАВИ НА ЧЕРНІГІВЩИНУ

*Імідж

ЛЮБОВ ЗУБИЦЬКА: ПОВЕРТАЮ ДОБРІ СПРАВИ НА ЧЕРНІГІВЩИНУ

Йду по 209 виборчому округу 

Шановні мешканці Чернігівщини!

Центральна виборча комісія зареєструвала мене кандидатом у народні депутати по 209 виборчому округу (місто Ніжин, Варвинський, Ніжинський, Носівський, Срібнянський райони, частина Ічнянського району).

Перед вами знову постане черговий складний вибір – за кого ж віддати свій голос.

Зараз Україна, безумовно, переживає вирішальний момент. Попри всі можливості та сподівання, які відкрила Революція Гідності, останні п’ять років ми більше гальмували, ніж йшли вперед.

Дещо неочікувана, але абсолютно закономірна зміна президентської вертикалі, показала, що люди більше цінують не ідеологічні перемоги, не абстрактні цінності, а конкретні справи і реальні дії, що орієнтовані на просту людину, її бажання, прагнення та інтереси.

Але мало хто замислюється, що насправді може зробити народний депутат для свого округу, які в нього є можливості і повноваження. Виборців завалюють нереальними обіцянками, які ніколи не будуть виконані.

Днями я проїхалася містечками і селами півдня Чернігівщини, поспілкувалась з людьми, спробувала відчути – чи змінилося щось на краще, коли я жила і працювала тут керівником юридичної служби в «Агропрогресі» у 2009-2014 роках. На жаль, здебільшого люди розчаровані владою, рівнем життя, відчувають себе покинутими і беззахисними. Слухаючи ваші історії, ваші скарги,  мої сумніви остаточно розвіялися – і я твердо вирішила, що йду на вибори в Парламент.

Чому я вважаю, що зможу гідно представляти ваші інтереси у Верховній Раді?

Коли мене напередодні запитали — Любов, а чим твоя програма відрізняється від сотень інших, написаних немов «під кальку», де людям обіцяють золоті гори, низькі тарифи, безкоштовний сир і, взагалі, з чого ти взяла, що можеш щось змінити у цій застарілій та прогнилій системі, я відповіла наступне.

По-перше, я добре  знаю, що таке робота народного депутата і в чому вона полягає!

В свій час, набуваючи досвіду і навичок, я працювала  юридичним консультантом у кількох діючих народних депутатів. Зокрема, була  помічником народного депутата Івана  Куровського, якого досі з теплотою згадують місцеві жителі, і з яким ми разом творили добрі справи на Чернігівщині. Та, головне, я маю особистий практичний досвід розробки  законопроектів, спрямованих на захист прав людей і покращення їх життя. Тож, мені не треба буде вчитись з нуля й набивати синці за рахунок бюджету.

По- друге, окрім юридичної, маю другу вищу освіту у галузі бізнес-адміністрування. Створила з нуля кілька успішних фірм, являюсь керівником власного адвокатського об’єднання, яке захищає права та інтереси людей, не зважаючи на протистояння «каральної системи». Також вивчала тонкощі захисту прав особистості в Європейському суді у Страсбурзі – це дуже цінний міжнародний досвід, який планую використати у роботі в Україні.

І, найголовніше, що дає мені впевненість і наснагу —  я вже це робила, вже довела, що зможу! А саме – успішно захищала і захистила тисячі селян Чернігівщини від свавілля та  утисків!

Багато хто з місцевих громадян добре пам’ятають ті часи, коли ми разом відстоювали їх земельні права.

Я згадую 2009 рік, і очі тих людей, які втратили свою землю. Безнадія і втрата гідності! Тоді я сказала цим людям: «Ви – не раби, ви не підневільні, це – ваша земля, це – ваша Україна і тільки вам вирішувати хто і як буде на ній хазяйнувати».

І разом з вами я боролася не заради агітації чи особистого піару — то було щире бажання допомогти українцям повернути контроль над власним майном і стати господарями на своїй землі. Але це була і моя робота, як професіонала, яку я прагнула виконувати чітко і сумлінно, дотримуючись закону і Конституції.

Конституція… вже зовсім скоро, 28 червня, ми будемо святкувати черговий день Основного Закону України.

1U1A7541_(1)

Але який сенс в тих красивих тезах, якщо Держава абсолютно неспроможна гарантувати своїм громадянам виконання положень і дотримання їх прав!

Тому я йду на вибори, щоб змусити Конституцію працювати на ділі, працювати для ВАС – звичайних людей.

Щоб право на безкоштовну та якісну освіту і охорону здоров`я, на чисте довкілля, гідні умови праці та відпочинку не були фантастичними гаслами.

  • Я не обіцяю «зробити» низькі тарифи, я знаю, як змусити державу встановити економічно обґрунтовані і справедливі ціни на комунальні послуги, які значно нижчі, ніж зараз.

  • В регіоні дуже погане сполучення між населеними пунктами. Я не обіцяю, що особисто всіх перевезу. Проте я змушу владу і своїх колег-депутатів прийняти ті закони і постанови, які заохотять перевізників працювати набагато краще.

  • Не в моїх силах відремонтувати дороги власноруч. Та в моїх силах змусити дорожні служби виконувати сумлінно свої обов’язки, або відповісти за бездіяльність.

  • Я не збираюсь влаштовувати естрадні шоу, щоб завоювати вашу прихильність, проте я маю намір стимулювати відкриття в 209 окрузі низку культурних центрів, де кожен з вас, незалежно від віку і статі, зміг би з гідністю проводити там своє дозвілля.

  • Я не буду цинічно приписувати собі загальнодержавні ініціативи, як то відкриття дитячих майданчиків або футбольних полів, проте в моїх зусиллях  допомогти із якістю води у Ніжинському та інших районах.

  • На жаль я не зможу всіх полікувати особисто, але в мене є чіткий план, як припинити закриття медичних закладів, зробити ліки доступними та заохотити лікарів працювати сумлінно на благо простих людей.

  • І, найважливіше – як фаховий юрист і адвокат, я зроблю все можливе, щоб відновити довіру людей до правоохоронних органів через систему громадського контролю та особистої відповідальності. Щоб простий селянин міг захистити свої права в суді, а влада – виконувала рішення судів.

Впевнена, що мені вистачить твердості, рішучості і принциповості, щоб змусити державу і сучасних можновладців виконувати свої прямі обов’язки!

Наразі селяни Чернігівщини здебільшого відчувають себе безправними перед владою, перед тим, хто багатший. Та в моїх силах змінити таке ганебне становище. Я можу гарантувати своїм виборцям захист їх прав не лише в суді, правоохоронних органах та інших державних інституціях.

Скоро може відкритись ринок землі. Без дієвого механізму захисту прав власників земельних паїв це може привести до масштабного пограбування українського селянства. І моя місія також полягає в тому, щоб цього не допустити! Хочу запевнити вас, мої шановні  виборці, що жоден клаптик вашої землі не буде захоплено чи вкрадено поки я буду народним депутатом!

За мною не стоять політичні сили, або олігархічні клани, тому я не буду змушена відробляти їхні вкладення та червоніти за порожні обіцянки. Щоправда їхні представники вже розпочали лити бруд в мою сторону, не встигла я навіть ще зареєструватись… Невже так мене бояться? Молоду, тендітну, без підтримки адмінресурсу та великих грошей… Хочу всіх заспокоїти — від мене брудних прийомів ви не дочекаєтесь. Втім нехай це буде на їх совісті, сама ж завжди стояла і твердо стою на позиції  нейтралітету до моїх опонентів – сам  час неодмінно покаже, хто був правий.  Як би там не було, впевнена, що українці — мудрі й розумні, і вже навчились розрізняти правду від брехні. Ну, а наш Господь Всемогутній бачить всі вчинки, бачить справжні наміри, і воздає усім по заслугах.

І,  якщо люди знову, як і тоді, коли ми боролися пліч-о-пліч, довірять мені право вирішувати їх проблеми, захищати їх конституційні і громадянські права, буду мати за велику честь стати народним обранцем і представляти в парламенті інтереси мешканців 209 виборчого округу.

До скорої зустрічі!

Щиро ваша Любов Зубицька 

Ще статті по темі

Back to top button