Політика

На Чернігівщині місцевих виборів очікують 5 ОТГ

*Актуально

Центральна виборча комісія, члени якої вже давно порушили всі законодавчі терміни перебування на посаді, заблокували вибори у новостворених об’єднаних громадах. Про це повідомила депутат від політичної партії «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ірина Грозенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у новостворених громадах Чернігівщини опинилися під загрозою

За її словами, «Наш край» раніше закликав парламент зробити це до літніх канікул, але Рада так і не змогла домовитися. Тож старий склад фактично заблокував проведення децентралізації – він не призначив заплановані на жовтень вибори у новостворених ОТГ. У результаті 123 громади та понад 1 мільйон українців залишилися обдуреними.

«На Чернігівщині вибори повинні відбутися в п’яти об’єднаних територіальних громадах», – поінформувала Ірина Грозенко.

Навіть міжнародні організації та іноземні партнери закликають розблокувати децентралізацію. «Наш край» закликає парламент невідкладно призначити новий склад ЦВК.

Партія також вважає, що новий склад Комісії має представляти весь спектр парламенту, зокрема й опозиційні фракції та групи, тоді ЦВК не провокуватиме нових політичних протистоянь.

Довідково: Донорські агенції, посольства та міжнародні організації, що підтримують об’єднання територіальних громад в Україні, зробили спільну заяву. Міжнародна спільнота закликає вирішити всі юридичні і технічні питання задля забезпечення своєчасної організації виборів у новостворених об’єднаних територіальних громадах.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button