Політика

Чернігівська облрада просить схвалити загальнодержавну програму «Питна вода»

*Актуально

Звернення до органів центральної влади щодо необхідності розроблення та затвердження загальнодержавної програми «Питна вода» схвалили депутати Чернігівської обласної ради.

Як повідомив депутат облради від «Нашого краю» Юрій Музика, з ініціативою звернення виступили саме представники фракції. Їхню пропозицію підтримали депутати інших політичних сил.

За його словами, доступ до питної води є одним із важливих питань забезпечення життєдіяльності громад, про це постійно говорили під час зустрічей із депутатами «Нашого краю» місцеві жителі. Водночас питання доступу до питної води є гарантією безпеки життя та діяльності громадян України в різних регіонах нашої держави.

«У 2011-2020 роках в Україні діяла загальнодержавна цільова програма «Питна вода України». Вона передбачала заходи з облаштування джерел питного водопостачання, будівництва, реконструкції водопровідних і каналізаційних споруд, буріння артезіанських свердловин, оснащення лабораторій контролю якості води тощо. Програма вже не працює, але питання, які вона вирішувала, залишаються на сьогодні актуальними», – зазначив Юрій Музика.

На його думку, обласна програма, що зараз розробляється, має діяти, однак чиста питна вода – це питання загальнодержавного значення, й об’єднання зусиль, зокрема й фінансових, на різних рівнях влади матиме кращий результат для жителів громад не лише Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button