Політика (відео)

У Бахмачі презентували партію лідерів і господарників: «Наш край» окреслив план роботи партії (Відео)

«Наш край» є партією місцевого самоврядування, що покликана відстоювати інтереси громадян. На цьому наголосив народний депутат України та співголова політичної сили під час зустрічі з партійним активом Бахмаччини.

«Я вважаю, що нам уже досить на сьогодні експериментів, нам досить дилетантів при владі. Ну, про розбрат я вже говорив, але розбрат насправді, зокрема, вносять нам і політичні партії. Тому важливо, щоб ми були однією командою», — Валерій Давиденко, народний депутат України, співголова партії «Наш край».

«Що таке партія «Наш край»? Це обєднання лідерів місцевого самоврядування, господарників, людей справи і єдина сила в країні, що відстоює громади, процес децентралізації і місцеве самоврядування», — Юрій Музика, голова виконавчого комітету Чернігівської обласної організації ПП «Наш край».

Валерій Давиденко висловив і позицію партії щодо зарплат і пенсій. Він наголосив, що всі виплати мають індексуватися, а пенсії повинні бути не меншими за прожитковий мінімум. А міжурядові угоди, що стосуються заробітчан, повинні забезпечувати їм гідну старість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співголова партії «Наш край» Валерій Давиденко зустрівся з активом Бахмаччини

«Якщо людина відпрацювала в Польщі й отримує там заробітну плату, то оті всі внески в Пенсійний фонд повинні зараховуватися цій людині. Це якраз і є пенсійна система накопичувальна, про яку ми говоримо. І тоді в призмі навіть сьогоднішньої системи наш Пенсійний фонд мав би менший дефіцит», — Валерій Давиденко, народний депутат України, співголова ПП«Наш край».

Говорили і про медичну галузь. Зокрема «Наш край» виступає проти закриття лікарень.

«Не все так добре в цих закладах охорони здоровя. І ми це знаємо, але ж насправді чому вони закриваються? Це тому, що немає обладнання, лікарів, тому що немає заробітних плат. А от хтось каже «воно не ефективне, давайте закриємо». То що, в нас хворіти перестануть? Ні, не перестануть. Куди людям іти з цими проблемами? Ніхто цього не знає», — Валерій Давиденко, народний депутат України, співголова ПП «Наш край».

Під час зустрічі порушили й земельне питання. Так, за рахунок надходжень від державних земель розвиваються сільські території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерій Давиденко: не можна допускати іноземців до продажу української землі

«Людську землю, пайову землю тут ніхто не має права обмежувати, тому що це ваше конституційне право. Щодо державної землі, я категорично проти, щоб її держава продавала земля повинна бути в сільських радах, і ви через свої представництва, через депутатів, маєте право нею розпоряджатися», —  Валерій Давиденко, народний депутат України, співголова ПП «Наш край».

Одна з основних позицій «Нашого краю» – забезпечити місцевим радам ефективну співпрацю з вищими органами управління та розширити повноваження органів місцевого самоврядування.

«Щоб була співпраця як центральної влади, так і влади на місцях, у регіонах, органів місцевого самоврядування», — Валерій Давиденко, народний депутат України, співголова ПП «Наш край».

Аби реалізувати ці завдання, «Наш край» розбудовує партійну систему та йде на місцеві вибори, що відбудуться 25 жовтня. Як повідомили під час зустрічі, на цей час на Чернігівщині вже буде створено 56 ОТГ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button